r
Nosalty Logó

Túró Rudi pitetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Túró Rudi pitetorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kakaós linzertészta

Túrókrém

Csokoládémáz

Összesen 702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kakaós linzertészta

Túrókrém

Csokoládémáz

Összesen 8443 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Kakaós linzertészta

Túrókrém

Csokoládémáz

Összesen 310 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.6 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.4 g

Zsír

  • Összesen
    551.1 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9894.9 g
  • Cink
    2350 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    1823 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    3079 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    94 mg
  • Mangán
    78 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    226 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1081 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2786 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 8443 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 310 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kakaós linzertészta

Túrókrém

Csokoládémáz

Elkészítés

Kakaós linzertészta

  1. A tésztához az alapanyagokat kimérjük, a citrom héját lereszeljük, a vajat felkockázzuk, majd alaposan összegyúrjuk az egészet. Igyekezzünk, nehogy a vaj nagyon megolvadjon, mert akkor kezelhetetlen lesz a tészta. Ha nem akar rendesen összeállni, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
  2. Egy nagy gombócot formázunk a tésztából, és hűtőbe tesszük állni. Ezalatt elkészítjük a túrótölteléket. A hozzávalókat kimérjük, és egy tálban alaposan kikeverjük. A végén hozzákeverjük a zselatinfixet.
  3. Ezután a tésztagombócot elővesszük, sütőpapíron kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kb. 20-22 cm átmérőjű tortaformát. Formástul visszatesszük a hűtőbe pár percre.
  4. A tésztát villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt helyezünk rá, és száraz babot vagy lencsét szórunk rá nehezékként, hogy a tészta ne púposodjon fel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha megsült, eltávolítjuk a nehezéket, és megvárjuk, míg kihűl teljesen.
  6. A túrótölteléket a kihűlt tésztába kanalazzuk, és simára egyengetjük a tetejét. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy jól kidermedjen.

Túrókrém

  1. Egy fémtálban, gőz fölött összeolvasztjuk az egyik tábla étcsokoládét és a tejszínt, amíg teljesen sima és folyós lesz az állaga.
  2. Hagyjuk picit hűlni, majd a kidermesztett torta tetejére öntjük. Szépen elterül és fényes bevonatot képez rajta.
  3. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz is megdermedjen a tetején.
  4. A másik tábla étcsokiból "forgácsokat" készítünk, és ezzel díszítjük a torta tetejét, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 456
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26895
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túró Rudi pitetorta
Gerzsenyi Flóra 371 recept

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy tartósítószer- és ízfokozómentes desszertet tudunk gyártani a jól ismert, egyszerű alapanyagokból. Mi viszont még ennél is tovább mentünk, és megálmodtunk egy pitetortát, ami a Túró Rudi sajátosságaival bír, ám kicsit más formában kivitelezve. Ezzel a recepttel bármilyen családi-baráti összejövetelen vagy szülinapon nagyot villanthatunk - a siker tuti nem marad el, mert a torta nem csak mutatós, de nagyon finom is. 

Hozzávalók

Kakaós linzertészta

Túrókrém

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek