Tejszínhab

Tejszínhab

Leírás

Ma már számos fajta előre elkészített tejszínhabot tartalmazó spray kapható a boltokban, amelyet használhatunk süteményekhez, desszertekhez díszítésként, illetve alapanyagként. Bár megkönnyíti és meggyorsítja a főzési folyamatot, sokan megkérdőjelezik minőségüket, főleg mert számos fajta stabilizátort, emulgeálószert tartalmaznak. Két különböző típusát különböztetjük meg, az állati eredetű tejszínből készült, illetve a növényi zsiradékokból készült tejszínhab sprayeket. A tejszín a kihűlt tej tetejéről lefölözött zsírréteg, zsírtartalma jóval magasabb, mint a tejé, 30-40% körül mozog. A tejszínt is tartalmazó flakonos tejszínhab általában cukrot, aromákat, sűrítőanyagokat, emulgeálószereket és stabilizátorokat is tartalmaz. Az általában olcsóbb, növényi zsiradékból készült habok legfontosabb összetevői: víz, keményített növényi zsír, cukor, emulgeálószerek, stabilizátorok és aromák. A növényi habokban lévő zsiradékot növényi olajból hidrogénezéssel állítják elő.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

164 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek