r
Nosalty Logó

Sütés nélküli banános túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sütés nélküli banános túrótorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.2 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.7 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 2767 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.4 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajas kekszet egy nylon zacskóba tesszük és sodrófával durvára törjük. Lágy vajjal összedolgozzuk. Egy kapcsos tortaforma aljára (nálam ez 22 cm átmérőjű kör) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen belenyomkodjuk a vajas kekszet.
  2. A túrót egy méretes tálba (üstbe) öntjük. Hozzátesszük a cukrot, a tejfölt és másfél banánt felkarikázva. Teljesen péppé keverjük. Én ezt a műveletet botmixerrel végzem. Az üstöt a túrós krémmel rövid időre forró vízzel teli fazék fölé rakjuk, és langyosra melegítjük.
  3. A zselatint egy pohárba tesszük és felöntjük forró vízzel. Addig kevergetjük, míg teljesen eltűnnek a szemcsék.
  4. Ezután a langyos zselatint összekeverjük a langyos túrókrémmel, majd a tortaformában lévő kekszes alapra öntjük. 3-4 órára (esetleg egész éjszakára), hűtőbe tesszük.
  5. Miután eltávolítottuk a tortakarimát a maradék fél banánt felkarikázzuk, és tetszőlegesen díszítjük vele a torta tetejét.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9138
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 08.

Ajánló

Nyugodtan elkészíthető kisebb átmérőjű tortaformában is (pl. 17 cm-es).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés nélküli banános túrótorta
Lizinka_ 606 recept

Könnyed túrótorta, amit a banán kellemes íze tesz különlegessé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...