r
Nosalty Logó

Madártej torta Csilla konyhájából

Salamon Csilla
Madártej torta Csilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1352
Kalória
26.7g
Fehérje
109.4g
Szénhidrát
88.8g
Zsír
154.4g
Víz
517.3g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
68.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    355 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    617.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3336 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

Tészta:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot hozzáadva folyamatosan keverjük.
  3. A sütőporral elkevert lisztet fakanál segítségével beleforgatjuk.
  4. A tortaformát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, tűpróbáig.
  5. Miután kihűlt a tészta, kivesszük a formából, kettévágjuk. Megkenjük a krém felével. Rátesszük a másik lapot, tetejét és körben bevonjuk a maradék krémmel.

Krém:

  1. 6 dl tejet felforrósítunk.
  2. 2 dl tejet alaposan elkeverjük a tojások sárgájával, pudingporral és a liszttel.
  3. Tűzre tesszük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáadva sűrűre főzzük.
  4. A margarint kikeverjük a porcukorral, és miután a pudingos krém kihűlt, belekeverjük a vajas krémet.

Tetejére:

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, és evőkanalanként rászaggatjuk a torta tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Családnak és a rokonoknak nagyon ízlett.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...