Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegény ember Pho levese

Szegény ember Pho levese
Szegény ember Pho levese
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jóízlésű magyar leány lévén elképzelni sem tudtam ekkora szentségtörést, mint mézeskalács fűszerekkel elrontani a jó kis marhahúslevest. Amikor az első Pho recept megjelent a Nosalty-n, tudtam, hogy én ezt sosem fogom megkóstolni, megfőzni meg végképp nem.

Aztán egyszer a barátnőm mesélte, hogy egy vietnámi levesezőbe szoktak járni a férjével, és egy átbulizott éjszaka után elvittek magukkal kijózanodni (mert a húsleves az húsleves, még akkor is, ha ilyen fűszerek vannak benne).

Tudtam, hogy enélkül többé nem élhetek! A mézeskalács fűszerek egyáltalán nem úgy hatnak benne, mint ahogy gondolná az ember, sőt észre sem veszed, mert minden íz úgy harmonizál egymással, hogy az valami csoda.

Mivel sok különleges hozzávaló kell hozzá, ami ráadásul elég drága is, én évekig nem mertem belevágni, és azt gondoltam, úgyis el fogom rontani, akkor meg pocsékba ment. Aztán mégis rávettem magam, hogy kipróbálom. Immár második alkalommal főzöm, és büszkén mondhatom, hogy sikerült!

Ez a recept azoknak van, akik nem szeretnének, vagy nem engedhetik meg maguknak, hogy egy vagyont költsenek rá, de mégis imádják az ízét. Sajnos így sem a legolcsóbb, de még mindig jobban jövünk ki, mintha elmennék egy vietnámi étterembe, és fejenként fizetnénk majdnem ugyanennyit. Néhány alapanyaghoz odaírtam, hogy elhanyagolható, mert némelyiket én magam sem raktam bele, és ezek nélkül is teljes értékű, intenzív, ízletes levest fogunk kapni. A legviccesebb az benne, hogy a legtöbb alapanyag a saját konyhánkban is megtalálható, szóval nem is kell nagyon messzire menni érte, és az is tök jó, hogy a multik ráálltak az ázsiai konyhára, így szinte bárhol kapható a többi alapanyag is.

hozzávalók / 3 adag

Leves

Tálalás

ajánlat

Tálaláskor szoktak még mellé adni szójaszószt vagy ecetbe áztatott fokhagymagerezdet.

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A vöröshagymát kettévágjuk, és csak a felső héját húzzuk le, a többi maradhat. Van, aki serpenyőben vagy sütőben megpirítja a fűszereket, én nem szoktam, de meg lehet próbálni. Anélkül is épp elég intenzív lesz az íze.
  2. A leves alapanyagait egy fazékba tesszük, felöntjük 1,5 liter vízzel, és 2 órán át főzzük közepes lángon. Amikor szükséges, lehabozzuk.
  3. Ha elkészült, leszűrjük, félretesszük. A kacsaszárnyról lefejtjük a húst.

Tálalás

  1. A rizstésztát forrásban lévő vízben 3 percig főzzük. Ha rament vettünk, azt elég csak beáztatni, de érdemes inkább kóstolással tesztelni.
  2. A tésztát tálkába szedjük, ráöntjük a levest, mellé mehet az újhagyma, kacsahús, mungóbabcsíra, lime vagy citrom, és a többi díszítőelem.
  3. A levest lehet kanalazni vagy tálkából inni, a többihez természetesen evőpálcika dukál.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 068
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kacsa Pho, vietnámi Pho leves kacsából, a legolcsóbb Pho leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
kacsaaprólék 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma 3 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 10 db
csillagánizs 3 db
fekete bors 1 teáskanál
1 ek
cukor 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
halszósz 10 ml
víz 1.5 l
rizstészta 200 g
újhagyma zöldje 1 közepes db
lime 1 db
mungóbabcsíra 10 g
chili 0 ízlés szerint
koriander 1 csokor