r
Nosalty Logó

Szedres-szilvás morzsás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Szedres-szilvás morzsás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Zabos alap

Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Zabos alap

Összesen 5468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Zabos alap

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    351.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 5468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Zabos alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Béleljünk ki egy négyzet alakú sütőformát sütőpapírral.
  2. A vajat a barna cukorral, egy csipet sóval, a liszttel, a zabliszttel és a zabbal morzsoljuk darabosra. A keverék 3/4-ét a sütőtál aljába egyenletesen nyomkodjuk bele. A keverék maradék 1/4-ét pedig tegyük félre a hűtőbe.
  3. A krémhez egy nagy tálban keverjük simára és csomómentesre a krémsajtot, a joghurtot, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliaaromát a vaníliás cukrot és a tojásokat, végül pedig a kukoricakeményítőt. Az elkészült krémet öntsük a zabos alapra, és egyenletesen oszlassuk el.
  4. Ezután keverjük össze a felkockázott szilvát és a szedret, a porcukrot, az őrölt fahéjat és a keményítőt, majd egyenletesen kanalazzuk a krém tetejére.
  5. Ezután szórjuk meg a félretett morzsával és pár szem szederrel, végül a 170 fokos sütőben körülbelül 40-50 percig süssük, amíg a morzsa megpirul, és a krém nagyjából megszilárdul (nem baj, ha a közepe még remegős egy kicsit).
  6. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább négy órára vagy egy éjszakára. 16 darab kis négyzetre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 242
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 25.

Receptkategóriák

Búcsúztassuk a nyarat ezzel az egyszerű, ám nagyon szaftos, villámgyors, szedres-szilvás morzsasütivel! Ez volt az egyik kedvenc süteményünk az utóbbi időben: vastag, krémes négyzetecskék ropogós, zabos alappal. Minden falat kellemesen savanykás, enyhén citromos, kellően fahéjas és édesen vaníliás, tökéletes minden alkalomra, és nemcsak szederrel vagy szilvával, hanem más bogyós gyümölccsel is isteni. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...