r
Nosalty Logó

Almás-erdei gyümölcsös morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
aureliavadaszan
Almás-erdei gyümölcsös morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Összesen 512 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Összesen 2559 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Összesen 157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 512 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 2559 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Morzsa réteg

  • 150 g finomliszt (nálam most: 75 g rozsliszt, 75 g búzafinomliszt)
  • 75 g cukor (nálam most: 50 g barna nádcukor, 25 g kristálycukor)
  • 150 g vaj (felkockázva)

Gyümölcs réteg

Elkészítés

Morzsa réteg

  1. Első lépésben felkockázzuk a vajat, majd visszatesszük a hűtőbe hűlni. Egy kisebb tálba kimérjük a lisztet, cukrot, zabpelyhet, és a tálat félretesszük. Ekkora mennyiséggel vastagabb morzsa réteget kapunk, aki inkább a sütemény gyümölcsös részét szeretné élvezni, annak ajánlom, hogy 100 g liszt-50 g cukor-100 g vajjal készítse el.
  2. Az almákat meghámozzuk, és dobókocka méretűre daraboljuk, majd egy külön tálba vagy a kerámia tálba tesszük. Az almákat meglocsoljuk a fél citrom levével, majd az egészet fahéjjal és szerecsendióval ízesítjük, ezután (ha még nem tettük meg) beleöntjük a kerámia tálba. Rászórjuk az erdei gyümölcs bogyókat, és az egészet megszórjuk egy kis vaníliás cukorral.
  3. Elővesszük a lisztes tálat, és a hűtőből kivett vajjal az egészet kézzel összemorzsoljuk addig, míg "szemcsés", "homokos", morzsás állagot nem kapunk. Ha elérte ezt az állapotot, rászórjuk a gyümölcsös rétegre.
  4. Előmelegített sütőben kb. 190 fokon 40-50 percig sütöm, addig, míg a morzsa réteg aranybarna nem lesz.
  5. Tipp: Díszítésként szórhatunk rá gránátalma magvakat, vagy száraz serpenyőben pirított szeletelt mandulát. Nyáron elengedhetetlen mellé a vanília fagyi! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6659
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Szeretem ezt a süteményt, mert minden háztartásban megtalálható az elkészítéséhez szükséges összes hozzávaló, és a gyümölcsréteg összetevőit szezonálisan váltogathatjuk. Nem lehet elrontani! :)

Hozzávalók

Morzsa réteg

Gyümölcs réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek