Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyével töltött morzsahabos süti

Cseresznyével töltött morzsahabos süti
Cseresznyével töltött morzsahabos süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis különleges habos sütire vágytunk. Isteni finom! Csak ajánlani tudom. Morzsája sem maradt :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a picit megolvasztott vajjal és cukorral jó habosra felverjük.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a tortadarát. Kanalankét adagolva hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Majd óvatos, laza mozdulatokkal belekeverjük a felvert habot.
  3. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába öntjük.
  4. Légkeveréses sütőben készre sütjük (TŰPRÓBA).
  5. Míg sül, elkészítjük a tölteléket: leveszünk egy kevés levet a cseresznyéről, és az étkezési kemyényítővel elkeverjük.
  6. Felforraljuk a cseresznyét a maradék lével, és hozzáöntjük a keményítős levet is. Mikor kész, hagyjuk hűlni.
  7. A megsült és kicsit kihűlt tésztát kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm legyen az alja, és legyen pereme is.
  8. A morzsa 2/3-át zsiradék nélküli serpenyőben kicsit megpirítjuk. Mikor hűlt, hozzákeverjük a maradék morzsát.
  9. Felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral (ha nem elég édes, akkor teszünk bele még kristálycukrot), mikor összeállt a hab, belekeverjük a morzsát.
  10. A tortalapot megtöltjük a cseresznyés masszával, erre rákenjük a morzsás habot.
  11. Reszelünk rá csokit, és megszórjuk vékonyan kakaóval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 117
elküldve: 6
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés süti, morzsás süti, habos süti cseresznyével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laura11
Laura11 Thu, 2012-08-09 16:47

Kedves Alkonyat!
Megsütöttem és mind elfogyott!Nagyon-nagyon finom volt!Köszönet érte!
Üdv:Laura

Laura11
Laura11 Mon, 2012-07-30 19:55

Kedves Alkonyat!
Már a látvány is Isteni!Biztos hogy kifogom próbálni!!!
Üdv:Laura

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2012-07-31 12:29

Kedves Laura11!
Örülök, hogy tetszik a recept. Remélem nektek is ízleni fog.
Üdv: Alkonyat

648
tojás 5 db
vaj 150 g
cukor 200 g
finomliszt 125 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
csokoládédara 125 g
cseresznyebefőtt 370 g
étkezési keményítő 35 g
vaníliás cukor 1.5 csomag
habtejszín 400 g
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 0.5 ek
csokoládéforgács 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál