Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szarvaspörkölt Évi néni konyhájából

Szarvaspörkölt Évi néni konyhájából
Szarvaspörkölt Évi néni konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősszel jön el a vadak elkészítésének az ideje. Nekem legalábbis most jött a hangulat. Szalvétagombóccal és fűszeres párolt birsalmával kínáltam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szarvashúst lehártyázzuk, kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és egy kanál olajon szalmasárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kérget pirítunk rá, majd hozzáadjuk a paprikakrémet és a többi fűszert, felöntjük a borral. Fedő nélkül forraljuk néhány percig, míg elszáll a bor alkoholtartalma.
  3. Lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, borral vagy alaplével pótoljuk a folyadékot.
  4. Ha megpuhult a hús, kivesszük a húskockákat, a nagyobb fűszereket (rozmaring, kakukkfű, babér), és a szaftot botmixerrel homogenizáljuk, majd hozzáadjuk a csipkebogyólekvárt, a narancs lereszelt héját és a húst, összeforraljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns szarvaspörkölt, vadpörkölt, narancsos vörösboros szarvaspörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

474
szarvascomb 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
paprikakrém 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriandermag 1 teáskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
borókabogyó 5 db
rózsabors 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
csipkebogyó lekvár 2 ek
narancs 0.5 közepes db
vörösbor 5 dl
kakukkfű 3 szál
rozmaring 0.5 szál