Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A csipkebogyó, vagy más néven hecsedli a vadrózsa és a japánrózsa élénkpiros termése. C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak, ezért fogyasztása immunerősítő hatású. A csipkebogyó sokoldalúan felhasználható alapanyag, készítenek belőle szörpöt, teát, lekvárt, bort és pálinkát is, de ezek előállítása rendkívül munka- és időigényes, egyrészt a bogyók apró mérete miatt, másrészt pedig a szőrős magok körülményes eltávolítása miatt. A csipkebogyó húsa fanyar ízű, a belőle készült lekvárban lévő cukor ezt jól ellensúlyozza, így igazán finom és különleges csemegét kaphatunk. A lekvárok textúrája jóval egységesebb, állaga hígabb, mint a dzsemé, igaz ez a csipkebogyóra is. A csipkebogyólekvár házi készítése meglehetősen aprólékos és hosszadalmas munka, de az eredmény talán kárpótolja érte az embert, ráadásul egy szép üveg csipkebogyó lekvár ajándéknak sem utolsó!
 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

Csipkebogyó lekvár alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!