Csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár

Leírás

A csipkebogyó, vagy más néven hecsedli a vadrózsa és a japánrózsa élénkpiros termése. C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak, ezért fogyasztása immunerősítő hatású. A csipkebogyó sokoldalúan felhasználható alapanyag, készítenek belőle szörpöt, teát, lekvárt, bort és pálinkát is, de ezek előállítása rendkívül munka- és időigényes, egyrészt a bogyók apró mérete miatt, másrészt pedig a szőrős magok körülményes eltávolítása miatt. A csipkebogyó húsa fanyar ízű, a belőle készült lekvárban lévő cukor ezt jól ellensúlyozza, így igazán finom és különleges csemegét kaphatunk. A lekvárok textúrája jóval egységesebb, állaga hígabb, mint a dzsemé, igaz ez a csipkebogyóra is. A csipkebogyólekvár házi készítése meglehetősen aprólékos és hosszadalmas munka, de az eredmény talán kárpótolja érte az embert, ráadásul egy szép üveg csipkebogyó lekvár ajándéknak sem utolsó!

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

18 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek