r
Nosalty Logó

Konoba szelet

NS
Konoba szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

529
Kalória
47.1g
Fehérje
9g
Szénhidrát
27g
Zsír
194.5g
Víz
236.7g
Koleszterin
253.5mg
Élelmi rost
962.3mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2109 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 529 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2700.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    777.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 2109 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. Asertésszűzből keresztben, ferdén megpróbálunk nagyobb szeleteket vágni. Kicsit kiklopfolgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben egy bő evőkanálnyi zsírt forrósítunk, és közepes lángonkészre sütjüka hússzeleteket.
  3. Ugyanebben a serpenyőbena sonkaszeleteket is megfuttatjuk pár másodperc erejéig, majd a hússzeletek köré csavarjuk.
  4. Egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk.
  5. A tejszínt összekeverjük a tojássárgákkal, majd a mártáshoz keverjük (ezután már nem szabad forralni).
  6. Végülízesítjük a citromlével és a bazsalikommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nyaranta gyakran üdülünk Horvátországban Makarskán. Ott egy helyi konobában kóstoltam hasonló ételt, aminek nagyon megfogott az ízvilága. A friss bazsalikom, a fehérbor, a citrom, a papírvékonyságú sonka és a porhanyós hús, hmm... Ezt próbáltam itthon reprodukálni, és azt hiszem egész jól sikerült :) Ők dalmát sonkával készítették, én ezt feketeerdeivel helyettesítettem.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek