Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konoba szelet

Konoba szelet
Konoba szelet
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyaranta gyakran üdülünk Horvátországban Makarskán. Ott egy helyi konobában kóstoltam hasonló ételt, aminek nagyon megfogott az ízvilága. A friss bazsalikom, a fehérbor, a citrom, a papírvékonyságú sonka és a porhanyós hús, hmm... Ezt próbáltam itthon reprodukálni, és azt hiszem egész jól sikerült :) Ők dalmát sonkával készítették, én ezt feketeerdeivel helyettesítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalásnál az egész húst vonjuk be a mártással. Sültburgonyát kínáljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszűzből keresztben, ferdén megpróbálunk nagyobb szeleteket vágni. Kicsit kiklopfolgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben egy bő evőkanálnyi zsírt forrósítunk, és közepes lángon készre sütjük a hússzeleteket.
  3. Ugyanebben a serpenyőben a sonkaszeleteket is megfuttatjuk pár másodperc erejéig, majd a hússzeletek köré csavarjuk.
  4. Egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk.
  5. A tejszínt összekeverjük a tojássárgákkal, majd a mártáshoz keverjük (ezután már nem szabad forralni).
  6. Végül ízesítjük a citromlével és a bazsalikommal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 880
elküldve: 4
receptkönyvben: 194
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bazsalikomos-fehérboros szűzpecsenye, sonkába csavart szűzpecsenye fehérboros mártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Sun, 2010-11-28 18:14

Kedves Szaszy!
Nagyon jól hangzik a recept és a kép is gyönyörű. Egyetlen kérdésem van: a hozzávalóknál tejszín szerepel, a leírásban tejföl. Akkor most melyik?
Köszi!
Kati

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2010-11-28 18:34

Kedves Kati!
Köszi :) A tejszínt kell összekeverni a tojássárgákkal, tejföl nem kell hozzá. Javítom, bocsi :) Mindig ettől rettegek, hogy elírok valamit, és nem veszem észre..na tessék..:D
Remélem ízleni fog!
Üdv: Szaszy

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Sun, 2010-11-28 20:33

Ezért vagyunk itt mi többiek, hogy észrevegyük! :-)
És biztos vagyok benne, hogy ízleni fog. Még arra is gondoltam, hogy ez lesz a karácsonyi menü. :-)
Üdv,
Kati

Szaszy
Szaszy / Szaszy Mon, 2010-11-29 13:01

Tyűű, megtisztelő a gondolat :-) Tényleg szuper ünnepi alkalmakra is! :)

529
sertésszűz 60 dkg
feketeerdő sonka 20 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 3 dkg
marha alaplé 2.5 dl
fehérbor 3 dl
bazsalikom 3 ek
tojássárgája 2 db
főzőtejszín 2.5 ml
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek