Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci sárgarépatorta

Svájci sárgarépatorta
Svájci sárgarépatorta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom  sütemény. De nálunk nagyon kelendő, nagyon szeretjük, van úgy, hogy havonta sütök egyet. Ha nem fogy el, nem baj, egy hétig is eláll.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a széleit is, a sütőt előmelegítjük.
  2. A mandulát, a mogyorót, a lisztet és a morzsát a sütőporral összeöntjük.
  3. A tojássárgát a 20 dkg cukorral, a fahéjjal szegfűszeggel és a pálinkával habosra kikeverjük. Utána a maszába reszeljük a narancs és a citrom héját .
  4. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a 20 dkg cukrot is, és fényes habbá verjük.
  5. A tojássárgájához adjuk a kevert lisztet, elkeverjük, utána belekeverjük óvatossan a felvert habot, és legvégül a  reszelt sárgarépát.
  6. A formába öntjük, és az előmelegített sütőben megsütjük, mikor a teteja barnulni kezd, letakarjuk alufóliával, ne nagyon barnuljon meg.
  7. Ha kész, 24 órát állni hagyjuk.
  8. A mázhoz a porcukorból a citromléből (én igazi citromot használok) és a pálinkából folyékony mázt csinálunk.
  9. A sütőt elömelegítjük 100 fokra, ha elérte, akkor kikapcsoljuk. A tortát rácsra helyezzük, egy másik tepsibe tesszük, közepére öntjük a mázat, hagyjuk, hogy elterüljön rajta, és lefolyjon (nem kell egyenletesen).
  10. Beletesszük a sütőbe úgy, hogy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját, és 15 perc alatt rászárítjuk a mázat.
  11. Narancssárga és zöld marcipánt használunk a díszítéshez, amiből répát és levelet formázunk: 16 kis golyóból kinyújtjuk a marcipánt, és fél literes üveg kupakjával kiszaggatjuk, aminek az egyik végét összecsípjük, így kapunk szép kis leveleket. (Lehet kapni mini marcipán répákat, csak tele van mindenféle adalékanyaggal, ezért jobb ha magam oldom meg!)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 478
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adyka01

Mióta szakács: 2011.12.13.
2 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: svájci
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

répatorta, répatorta pálinkás mázzal, marcipános répatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istria
istria Sat, 2012-04-07 13:33

A Lajos Mari féle recepteskönyvemben pont ez a recept található, megsütöttem húsvétra, de nekem túl édesnek tűnik, ezért a tetejére citrommázat tettem.

553
sárgarépa 22 dkg
mandula 12 dkg
földimogyoró 12 dkg
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
sütőpor 1 kk
tojássárgája 7 db
cukor 30 dkg
fahéj 0.5 kk
szegfűszeg 0.25 kávéskanál
pálinka 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
tojásfehérje 5 db
0 ízlés szerint
porcukor 30 dkg
citromlé 3 ek
pálinka 3 ek
marcipán 15 dkg