r
Nosalty Logó

Répatorta egzotikus gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Répatorta egzotikus gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Összesen 4968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3311.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14803 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 4968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban a tojásokat barna cukorral kihabosítjuk, hozzácsepegtetjük az olajat folyamatos mixelés mellett, majd a többi kimért hozzávalóval elkeverjük: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, fahéj, reszelt répa és kókusz, kinyomkodott, és apró kockákba vágott, friss ananász (lehet konzerv is, csak nagyon csepegtessük le, ne áztassa el a tésztát!), darabosra aprított pekándió, és egy citrom vagy egy narancs reszelt héja.
  2. A masszát egy mély, sütőpapírral kibélelt, kerek sütőformába öntjük, jól eldolgozzuk benne, esetleg a munkafelületre helyezett konyharuhához is ütögethetjük, hogy mindenhová jusson belőle.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük, esetleg végezzünk tűpróbát, hogy a közepét is csekkolhassuk, átsült-e!
  4. Amikor elkészült hagyjuk a formában hűlni, majd tegyük át egy kínálótálra vagy tortaállványra, és egy kevés frissen facsart citrom vagy narancslével kevert porcukorból készült mázzal kenjük meg a tetejét, így tálaljuk.
  5. Készíthetünk házi marcipánrépát a tetejére, ennek nem csak a gyerekek fognak örülni! Ehhez is találtok receptet az oldalon, keressetek rá: Marcipánrépa házilag c. receptemre! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1599
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 13.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Gyorsan különlegeset? Ezt szeretnéd húsvétkor? Készítsd el ezt az izgalmas, egzotikus ízvilágú répatortát az ünnepre!

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek