r
Nosalty Logó

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

Romance
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

651
Kalória
10.3g
Fehérje
58.4g
Szénhidrát
42g
Zsír
76g
Víz
91.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
41.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 7801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1162 micro
  • β-karotin
    2773 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    503.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2868.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    700.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    911.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    13943 micro
  • β-karotin
    33279 micro
  • β-crypt
    473 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2882 micro
Összesen 7801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

Kandírozott répa

  1. A répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, aztán belekeverjük az olajat is.
  4. A száraz alapanyagokat összekeverjük, beletördeljük apróra az étcsokoládét, majd hozzátesszük a reszelt répát is. Ezután összekeverjük a tojássárgás keverékkel.
  5. A tojások fehérjét a sóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
  6. Egy sütőpapíros 26 cm-es tortaformába simítjuk, a massza felét,és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!! Megsütjük a másik lapot is!
  7. A megsült tortalapokat kihűtjük, és kettévágjuk . (Én horgászdamillal tökéletesen ketté tudom vágni.) Így lesz 4 tortalapunk.

A 2 tortalaphoz

  1. A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáfacsarjuk a narancsok levét is.
  2. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, mikróban meglangyosítjuk, majd ezt is hozzáöntjük a mascarponéhez. (Én a krémből mindig keverek egy kicsit a langyos zselatinhoz, és csak ezután keverem az egészet össze. Így biztosan nem lesz csomós.)
  3. A tejszínt felverjük, és a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.

Krém

  1. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vizet, narancslét és a cukrot feltesszük egy edényben, ha forr, hozzáadjuk a reszelt répát is, és kb. 30-40 percig gyöngyöztetjük. Akkor jó, ha szép, fényes a répa. (Előre is elkészíthetjük 1-2 nappal.)
  3. Ha kész leszűrjük, kihűtjük. (Ha kihűlt, el lehet dobozolni, hűtőben napokig eláll.)

Díszítés

  1. A tejszínt felverjük.
  2. A tortalapokat egyformán betöltjük a mascarponekrémmel, körbekenjük vele a tortánkat is vékonyan. Majd a felvert tejszínnel is áthúzzuk a tortát.
  3. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, díszítjük vele a tortát, majd a kandírozott répával is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy nagyon izgalmas ízvilágú torta, az egyik kedvenc nálam! Reformosítani is szoktam (zabpehelyliszt, eritrit)! A kandírozott répa valami isteni... mindenképp készítsétek el hozzá!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...