r
Nosalty Logó

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Romance
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 7801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1162 micro
  • β-karotin
    2773 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    503.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2868.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    13943 micro
  • β-karotin
    33279 micro
  • β-crypt
    473 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2882 micro
Összesen 7801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Elkészítés

Kandírozott répa

  1. A répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, aztán belekeverjük az olajat is.
  4. A száraz alapanyagokat összekeverjük, beletördeljük apróra az étcsokoládét, majd hozzátesszük a reszelt répát is. Ezután összekeverjük a tojássárgás keverékkel.
  5. A tojások fehérjét a sóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
  6. Egy sütőpapíros 26 cm-es tortaformába simítjuk, a massza felét,és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!! Megsütjük a másik lapot is!
  7. A megsült tortalapokat kihűtjük, és kettévágjuk . (Én horgászdamillal tökéletesen ketté tudom vágni.) Így lesz 4 tortalapunk.

A 2 tortalaphoz

  1. A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáfacsarjuk a narancsok levét is.
  2. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, mikróban meglangyosítjuk, majd ezt is hozzáöntjük a mascarponéhez. (Én a krémből mindig keverek egy kicsit a langyos zselatinhoz, és csak ezután keverem az egészet össze. Így biztosan nem lesz csomós.)
  3. A tejszínt felverjük, és a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.

Krém

  1. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vizet, narancslét és a cukrot feltesszük egy edényben, ha forr, hozzáadjuk a reszelt répát is, és kb. 30-40 percig gyöngyöztetjük. Akkor jó, ha szép, fényes a répa. (Előre is elkészíthetjük 1-2 nappal.)
  3. Ha kész leszűrjük, kihűtjük. (Ha kihűlt, el lehet dobozolni, hűtőben napokig eláll.)

Díszítés

  1. A tejszínt felverjük.
  2. A tortalapokat egyformán betöltjük a mascarponekrémmel, körbekenjük vele a tortánkat is vékonyan. Majd a felvert tejszínnel is áthúzzuk a tortát.
  3. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, díszítjük vele a tortát, majd a kandírozott répával is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4402
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.

Ajánló

Díszíthetjük kandírozott vagy szárított naranccsal is. A tészta hozzávalói 2 lap mennyiségéhez van megadva, tehát el kell felezni, így sütünk két lapot belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
Romance 5 recept

Egy nagyon izgalmas ízvilágú torta, az egyik kedvenc nálam! Reformosítani is szoktam (zabpehelyliszt, eritrit)! A kandírozott répa valami isteni... mindenképp készítsétek el hozzá!

Hozzávalók

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!