Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
130 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon izgalmas ízvilágú torta, az egyik kedvenc nálam! Reformosítani is szoktam (zabpehelyliszt, eritrit)! A kandírozott répa valami isteni... mindenképp készítsétek el hozzá!

hozzávalók / 12 adag

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

ajánlat

Díszíthetjük kandírozott vagy szárított naranccsal is.

A tészta hozzávalói 2 lap mennyiségéhez van megadva, tehát el kell felezni, így sütünk két lapot belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, aztán belekeverjük az olajat is.
  4. A száraz alapanyagokat összekeverjük, beletördeljük apróra az étcsokoládét, majd hozzátesszük a reszelt répát is. Ezután összekeverjük a tojássárgás keverékkel.
  5. A tojások fehérjét a sóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
  6. Egy sütőpapíros 26 cm-es tortaformába simítjuk, a massza felét,és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!! Megsütjük a másik lapot is!
  7. A megsült tortalapokat kihűtjük, és kettévágjuk . (Én horgászdamillal tökéletesen ketté tudom vágni.) Így lesz 4 tortalapunk.

Krém

  1. A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáfacsarjuk a narancsok levét is.
  2. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, mikróban meglangyosítjuk, majd ezt is hozzáöntjük a mascarponéhez. (Én a krémből mindig keverek egy kicsit a langyos zselatinhoz, és csak ezután keverem az egészet össze. Így biztosan nem lesz csomós.)
  3. A tejszínt felverjük, és a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.

Kandírozott répa

  1. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vizet, narancslét és a cukrot feltesszük egy edényben, ha forr, hozzáadjuk a reszelt répát is, és kb. 30-40 percig gyöngyöztetjük. Akkor jó, ha szép, fényes a répa. (Előre is elkészíthetjük 1-2 nappal.)
  3. Ha kész leszűrjük, kihűtjük. (Ha kihűlt, el lehet dobozolni, hűtőben napokig eláll.)

Díszítés

  1. A tejszínt felverjük.
  2. A tortalapokat egyformán betöltjük a mascarponekrémmel, körbekenjük vele a tortánkat is vékonyan. Majd a felvert tejszínnel is áthúzzuk a tortát.
  3. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, díszítjük vele a tortát, majd a kandírozott répával is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 727
elküldve: 5
receptkönyvben: 51
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Romance

Mióta szakács: 2015.08.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos répatorta, krémes répatorta, kandírozott répás répatorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

budai.evici
budai.evici Thu, 2016-01-14 22:47

Fantasztikus recept! :) Édesanyám a névnapjára sütötte, egy szelet sem maradt, pedig sokan viszolyogtak a répa miatt. Én apukám születésnapjára készítem el! ;-)

Romance
Romance / Romance Thu, 2015-08-13 22:04

Igen az...mindenképp süsd meg :-) Nagyon finom,különleges ízvilágú torta! (ha megsütöd írd meg a véleményed ;) )

651
sárgarépa 150 g
narancslé 4 evőkanál
víz 6 evőkanál
gyömbérpor 1 csipet
cukor 150 g
sárgarépa 300 g
tojás 6 db
cukor 16 dkg
napraforgó olaj 140 ml
finomliszt 200 g
sütőpor 2 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
gyömbérpor 4 kávéskanál
2 csipet
étcsokoládé 4 dkg
mascarpone 50 dkg
növényi habtejszín 2 dl
narancslé 3 narancsból nyert
cukor 10 dkg
zselatin 10 g
növényi habtejszín 3 dl