Nosalty Logó

Sütőtökös cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Összesen 717 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Összesen 2866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Összesen 108 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1503.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4958 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 717 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6013.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2458 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    19834 micro
  • β-crypt
    14579 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 2866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    556 micro
  • Likopin
    1724 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Elkészítés

A cannellonihoz

  1. Először elkészítjük a sütőtökös tölteléket. Sokkal gyorsabb a művelet, ha előre elkészített pürével dolgozunk. Mélyhűtőben tökéletesen tárolható. Ha nincs tökpürénk, akkor vágjuk nagyobb darabokra a tököt, és a sütőben süssük puhára (kb. 45-60 perc alatt), majd kanalazzuk ki a pürét.
  2. A hagymákat feldaraboljuk. Vágjuk egész apróra, hogy a töltésnél egyszerűbb legyen a dolgunk. Olajon pároljuk meg a hagymát, öntsük rá a paradicsomlét, majd adjuk hozzá a sütőtököt. Fűszerezzük, és tegyük félre, amíg elkészítjük a mártást.
  3. Olvasszuk föl a 4 dkg vajat, és adjunk hozzá 2-3 ek liszetet. Pirítsuk össze, majd öntsük föl tejjel. Adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük sűrűre. Miután megfelelően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a ricottát.
  4. Válasszunk ki egy megfelelő méretű tepsit, öntsük a sajtmártás 1/3-át a tepsi aljába, majd kezdjük el megtölteni a cannellonikat. Össze is turmixolhatjuk a tölteléket, és akkor nyomózsák segítségével könnyen megtölthetjük őket, vagy egy icipici kanál segítségével függőlegesen tartva, a tészta alját a tenyerünkhöz ütögetve is megtölthetjük.
  5. Helyezzük el a tésztákat szorosan egymás mellett. Öntsük rá a maradék sajtszószt, locsoljuk meg pici paradicsomlével, és tegyük be a 160-180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-45 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9764
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Salátával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Újabb sütőtökös csoda született a konyhámban. Megálmodtam ezt a receptet, majd ellenőriztem a neten, hogy létezik-e már. Találtam egy hasonló receptet, és a sajtmártás ötletét onnan koppintottam. Nagyon finom!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mesés minden, látvány, étel, ízek és a színek, éhes lettem.:-))

Törölt felhasználó

Köszike :) Ezzel a kajcsival teljesen elégedett voltam :) kivételesen.

Hozzávalók

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.