Cannelloni

Cannelloni

Leírás

A canelloni Piemontból származó, szintén olasz pasta: igen nagy átmérőjű, hengeres csőtészta. Nevét valószínűleg a piemonti Canelli városról kapta, de Canelli a neve egy aromás muskotályos pezsgőnek is, ami e tájékról származik.Készítése: a lisztet összekeverik a tojással és vízzel, majd pihentetik. Késfok vastagságúra nyújtják és 10 X 10 cm-es négyzetekre vágják, majd két ellentétes élét óvatosan összeillesztik és hengert formáznak belőle. Alakjának köszönhetően kitűnően tölthető tésztaféle. A hengerek betöltése után általában valamilyen mártással leöntve, sütőben sütik készre.

Mikor vegyem

Bármikor - általában dobozban -kapható.

hogyan tároljam

Hűvös, száraz helyen tárolandó.

40 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek