Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)

leírás

A canelloni Piemontból származó, szintén olasz pasta: igen nagy átmérőjű, hengeres csőtészta.
Nevét valószínűleg a piemonti Canelli városról kapta, de Canelli a neve egy aromás muskotályos pezsgőnek is, ami e tájékról származik.
Készítése: a lisztet összekeverik a tojással és vízzel, majd pihentetik. Késfok vastagságúra nyújtják és 10 X 10 cm-es négyzetekre vágják, majd két ellentétes élét óvatosan összeillesztik és hengert formáznak belőle.
Alakjának köszönhetően kitűnően tölthető tésztaféle. A hengerek betöltése után általában valamilyen mártással leöntve, sütőben sütik készre.

mikor vegyem

Bármikor - általában dobozban -kapható.

hogyan tároljam

Hűvös, száraz helyen tárolandó.

Cannelloni alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (3)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-08 21:03

        Szia! Nagyon tetszik a recept, de a sajátomat is megosztom veletek.40dkg darált sertés hús,2db főtt tojás /kockára vágva/ 2db nyers tojás, 1csokor petrezselyem zöld /apróra vágva/ 2db zsömle /beáztatva, kicsavarva/,só, boa hozzávalókat összedolgozzuk és a tésztába töltjük.Tüzálló tálat kizsírozunk zsemlemorzsával megszórjuk ,és a tésztákat sorban lerakjuk.Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, alufóliával letakarva a sütőbe 20 percig pároljuk.Addig 1 nagy fej vöröshagymát apró kockára vágunk, forró olajban megpároljuk ,3db babérlevelet teszünk hozzá és 1dl vizzel összepároljuk.Fél liter paradicsom lével dúsiítjuk és a tésztára öntjük.Még 10 perc sütés fólia nélkül és kész.Tálalásnál tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok sok szeretettel Anci

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-15 19:39

        Sztem a vizet ki kellene hagyni... mert nagyon elázik a tészta.
        Csak a mártással szoktál leönteni és abban szépen meg is párolódik a tészta!
        De okos ötlet a zsömlés verzió!