r
Nosalty Logó

Cannelloni alla carbonara ahogy Zsófi készíti

Zsófi.M
Cannelloni alla carbonara ahogy Zsófi készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1016
Kalória
37.6g
Fehérje
71.1g
Szénhidrát
61.9g
Zsír
62g
Víz
168g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4059 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1016 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3804.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    898 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 4059 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. Először megfőzzük a lasagne tésztát. (Én nagyjából 5-6 percig főztem, és figyeltem folyamatosan, hogy hogyan áll. Az a cél, hogy tekerhető legyen, de ne túl puha, nehogy szétszakadjon a tészta.) Amikor elkészült, még a vízben külön szedjük lapokra, hogy ne tapadjanak össze.
  2. A bacont megpirítjuk két gerezd fokhagymával és ízlés szerint borssal.
  3. 3 tojást felverünk, mehet bele 4 gerezd fokhagyma összenyomva, még bors ízlés szerint. Összekeverjük kb. 35 dkgkrémsajttal és a reszelt sajt felével. Akkor jó az állaga, ha krémes, nem túl folyós, a sajttal még lehet kicsit javítani.
  4. Kivajazunk egy jénai tepsit, és elkezdjük felcsavargatni a tésztalapokat. Kiterítjük a lapot, az egyik végére halmozzuk a tojásos-krémsajtos keveréket, és szorosan felcsavarjuk, majd egymás mellé rendezgetjük őket a tepsiben.
  5. A maradék krémsajtot összekeverjük a maradékreszelt sajt egy részével (és ha maradt még kencefice, akkor azzal is), majd ezt a tésztatekercsek tetejére rásimítjuk, mehet rá a sajt vége.
  6. Először fóliával fedve 20 percig, majd utána anélkül, újabb 20 percig készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a tésztaságokat, így gondoltam, hogy kipróbálhatnánk valami más formátumot is. Cannelloni tésztát ugyan nem találtam a boltban, de mivel állt a polcon már egy ideje egy doboz lasagne tészta, megpróbálkoztam azzal. Lehet, hogy egy tisztességes olasz mamma sodrófával kergetne ki a konyhából emiatt, de nekünk bejött.:) Az, hogy végül hogyan álljon össze a töltelék, elég spontán jött, de jó kombináció, mert a krémsajt a tojással nem folyik ki a tésztatekercsekből. Felvettük a 'máskor is megpróbálkozunk vele' listánkra.:)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek