Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cannelloni alla carbonara ahogy Zsófi készíti

Cannelloni alla carbonara ahogy Zsófi készíti
Cannelloni alla carbonara ahogy Zsófi készíti
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tésztaságokat, így gondoltam, hogy kipróbálhatnánk valami más formátumot is. Cannelloni tésztát ugyan nem találtam a boltban, de mivel állt a polcon már egy ideje egy doboz lasagne tészta, megpróbálkoztam azzal. Lehet, hogy egy tisztességes olasz mamma sodrófával kergetne ki a konyhából emiatt, de nekünk bejött.:) Az, hogy végül hogyan álljon össze a töltelék, elég spontán jött, de jó kombináció, mert a krémsajt a tojással nem folyik ki a tésztatekercsekből. Felvettük a 'máskor is megpróbálkozunk vele' listánkra.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megfőzzük a lasagne tésztát. (Én nagyjából 5-6 percig főztem, és figyeltem folyamatosan, hogy hogyan áll. Az a cél, hogy tekerhető legyen, de ne túl puha, nehogy szétszakadjon a tészta.) Amikor elkészült, még a vízben külön szedjük lapokra, hogy ne tapadjanak össze.
  2. A bacont megpirítjuk két gerezd fokhagymával és ízlés szerint borssal.
  3. 3 tojást felverünk, mehet bele 4 gerezd fokhagyma összenyomva, még bors ízlés szerint. Összekeverjük kb. 35 dkg krémsajttal és a reszelt sajt felével. Akkor jó az állaga, ha krémes, nem túl folyós, a sajttal még lehet kicsit javítani.
  4. Kivajazunk egy jénai tepsit, és elkezdjük felcsavargatni a tésztalapokat. Kiterítjük a lapot, az egyik végére halmozzuk a tojásos-krémsajtos keveréket, és szorosan felcsavarjuk, majd egymás mellé rendezgetjük őket a tepsiben.
  5. A maradék krémsajtot összekeverjük a maradék reszelt sajt egy részével (és ha maradt még kencefice, akkor azzal is), majd ezt a tésztatekercsek tetejére rásimítjuk, mehet rá a sajt vége.
  6. Először fóliával fedve 20 percig, majd utána anélkül, újabb 20 percig készre sütjük. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cannelloni lasagne tésztából, cannelloni krémsajtos töltelékkel, krémsajtos-szalonnás rakott tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1028
lasagne tészta 35 dkg
bacon 20 dkg
krémsajt 500 g
tojás 3 db
füstölt sajt 15 dkg
fokhagyma 6 gerezd
bors 0 ízlés szerint