r
Nosalty Logó

Spenótos-pestós-mascarponés cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Spenótos-pestós-mascarponés cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 928 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 3710 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 226 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3097 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6706 micro
Összesen 928 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10400.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    3717 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1058 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    967 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    12387 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26823 micro
Összesen 3710 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 226 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Elkészítés

Spenótos-pestós mascarponekrém

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg.
  2. Tegyük egy keverőtálba, majd hagyjuk hűlni.
  3. Ha kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a pestót és egy tojássárgáját. Jól keverjük össze az egészet, és fűszerezzük sóval, borssal.

Parmezános besamel

  1. A besamelhez vajon pirítsuk meg a lisztet, majd engedjük fel a tejjel, és főzzünk belőle sűrű krémet. Sózzuk-borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót is.
  2. A reszelt parmezánt adjuk a krémhez, alaposan keverjük el, és hagyjuk összeolvadni. A tojássárgáját a végén keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Töltsük meg a cannelloni tésztánkat a spenótos-pestós mascarponekrémmel.
  2. Egy hőálló tálban a megtöltött cannellonikat helyezzük szépen egymás mellé.
  3. Öntsük le a parmezános besamellel , és szórjuk meg zsemlemorzsával és parmezánnal az egészet.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 percig süssük, ha nem süt egyenletesen a sütőnk, fordítsunk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik, és nem lehet szépen kitálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 1205
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 25.

Receptkategóriák

Spenótos-pestós-mascarponés cannelloni
Barilla 60 recept

Mi is az a cannelloni? Egy nagyobb méretű, hosszúkás, hengeres olasz tésztafajta, aminek a szépsége abban rejlik, hogy különféle töltelékekkel tölthetjük meg, például darált hússal, zöldségekkel, sajttal vagy bármi mással, amit a képzeletünk enged, hogy végül egy tálban, egyben összesüthessük. Fokhagyma, spenót, besamelmártás, parmezán, pesto, mascarpone – csak néhány hozzávaló, ami ebben a lenyűgöző ételben felbukkan.

Hozzávalók

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...