Spenótos-pestós-mascarponés cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
Spenótos-pestós mascarponekrém
-
75g spenót12 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g pesto12 kcal
Parmezános besamel
-
8g vaj54 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
-
42g cannelloni156 kcal
-
29 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
Összesen
928
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
Spenótos-pestós mascarponekrém
-
300g spenót50 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g pesto47 kcal
Parmezános besamel
-
30g vaj215 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
-
168g cannelloni623 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
3710
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
Spenótos-pestós mascarponekrém
-
18.3g spenót3 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
15.3g mascarpone62 kcal
-
6.1g parmezán sajt24 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g pesto3 kcal
Parmezános besamel
-
1.8g vaj13 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
30.5g tej17 kcal
-
6.1g parmezán sajt24 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
-
10.3g cannelloni38 kcal
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
Összesen
226
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2600 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 929 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 928 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3097 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6706 micro
Összesen
928
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 162.4 g
Zsír
-
Összesen 224.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10400.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 3717 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 2325 mg
-
Nátrium 3713 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 317.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1847 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 1058 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 967 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 812 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 12387 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26823 micro
Összesen
3710
kcal
- 17% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1638 micro
Összesen
226
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Spenótos-pestós mascarponekrém
-
300 g spenót
-
1 ek olívaolaj
-
3 ek zsemlemorzsa
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Parmezános besamel
-
30 g vaj
-
2 púpozott ek finomliszt
-
5 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Összeállítás
-
30 g parmezán sajt
-
3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
Spenótos-pestós mascarponekrém
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg.
- Tegyük egy keverőtálba, majd hagyjuk hűlni.
- Ha kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a pestót és egy tojássárgáját. Jól keverjük össze az egészet, és fűszerezzük sóval, borssal.
Parmezános besamel
- A besamelhez vajon pirítsuk meg a lisztet, majd engedjük fel a tejjel, és főzzünk belőle sűrű krémet. Sózzuk-borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót is.
- A reszelt parmezánt adjuk a krémhez, alaposan keverjük el, és hagyjuk összeolvadni. A tojássárgáját a végén keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás
- Töltsük meg a cannelloni tésztánkat a spenótos-pestós mascarponekrémmel.
- Egy hőálló tálban a megtöltött cannellonikat helyezzük szépen egymás mellé.
- Öntsük le a parmezános besamellel , és szórjuk meg zsemlemorzsával és parmezánnal az egészet.
- 180 fokos sütőben 45-50 percig süssük, ha nem süt egyenletesen a sütőnk, fordítsunk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik, és nem lehet szépen kitálalni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 1205
- Feltöltés dátuma: 2022. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Mi is az a cannelloni? Egy nagyobb méretű, hosszúkás, hengeres olasz tésztafajta, aminek a szépsége abban rejlik, hogy különféle töltelékekkel tölthetjük meg, például darált hússal, zöldségekkel, sajttal vagy bármi mással, amit a képzeletünk enged, hogy végül egy tálban, egyben összesüthessük. Fokhagyma, spenót, besamelmártás, parmezán, pesto, mascarpone – csak néhány hozzávaló, ami ebben a lenyűgöző ételben felbukkan.