r
Nosalty Logó

Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve

NS
Cannelloni spenóttal és bryndzával töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

858
Kalória
39.1g
Fehérje
80.3g
Szénhidrát
39.9g
Zsír
211.4g
Víz
26.9g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

Besamel mártás

Tészta

Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    697 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17582 micro
Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    2541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    845.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3043 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1783 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70328 micro
Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. Felrakunk egy lábosban vizet forrni, egy csipet sóval ízesítjük. Mikor elkezd forrni, belerakjuk a már készre aprított mirelit spenótot, s jó 15 percig főzzük. Mikor kész, leöntjük a vizet róla.
  2. Egy másik lábosban kevés olajon, apróra vágott vöröshagymát pirítunk, s mielőtt kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, vigyázva arra, hogy nehogy odakapjon, mert keserű lesz. Miután kész a hagyma, hozzáadjuk a már kész spenótot, jól elkeverjük, majd a bryndzát is hozzáadjuk. Mikor kész a töltelék, levesszük a tűzről, s elkezdjük megtölteni a Cannellonikat. Jómagam kiskanalat használtam hozzá.
  3. A megtöltött tésztákat egy tűzálló tálba rétegezzük, a maradék tölteléket ráhalmozzuk, s leöntjük a besamelmártással úgy, hogy ellepje. Mikor elkészült, 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre. Tálalásnál még megszórhatjuk ízlés szerint snidlinggel és paprikával.

Besamel mártás

  1. Tejet melegítünk egy lábosban, s hozzáadunk némi babérlevelet. A tejnek nem szabad forrnia, elég ha jó forróra főzzük.
  2. 5 dkg vajat megolvasztunk, majd hozzáadjuk az 5 dkg lisztet, összekeverjük, s fokozatosan hozzáadjuk az előmelegített tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, s egy habverővel csomómentesre habarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretjük a tésztaételeket, s mindig is ki szerettem volna próbálni a Cannellonit. Ez a recept az első ilyen próbálkozásom. A családban sikert aratott, remélem, más is kedvet kap, s belevág.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...