r
Nosalty Logó

Sült zöldségek zöldfűszeres mártogatóssal

A kis gasztronauta
Sült zöldségek zöldfűszeres mártogatóssal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségekhez

A mártogatóshoz

262
Kalória
9g
Fehérje
41.3g
Szénhidrát
8.5g
Zsír
477.9g
Víz
16.6g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A mártogatóshoz

Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A mártogatóshoz

Összesen 1045 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A mártogatóshoz

Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    477.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    3104 micro
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1911.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    12416 micro
Összesen 1045 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    94 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A padlizsánt nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb. 10 percig.
  2. Az újkrumplikat alaposan megmossuk, és félbevágva egy tepsibe tesszük őket. Mellédobálunk pár gerezd összenyomott fokhagymát és néhány ág rozmaringot. Meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk, és az előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
  3. Közben elkészítjük a mártogatóst. A joghurtot elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a friss zöldfűszereket, ízesítjük sóval, borssal és fokhagymával. Belefacsarjuk egy fél citrom levét, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A cukkinit és a hagymát is nagyobb darabokra vágjuk, és a krumplihoz adjuk a padlizsánnal együtt. Beleteszünk pár koktélparadicsomot, megszórjuk szárított oregánóval, és ráfacsarjuk egy citrom levét. Sózzuk, borsozzuk, és ismét meglocsoljuk olívaolajjal. Visszatesszük a sütőbe, és 40-45 percig sütjük.
  5. Még melegen megszórjuk a felaprított bazsalikommal, petrezselyemmel, és a mártogatóssal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Grillezett zöldségekkel lenne az igazi, de sütőben sütve ezzel a mártogatóssal egy egészséges és gyors vacsorának is kitűnő.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek