r
Nosalty Logó

Főtt csöves kukorica

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 11 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 58 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 232 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 11 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukorica külső leveleit és bajszát leszedjük, majd az egyik felét egy lábas aljára tesszük.
  2. Erre helyezzük rá a kukoricákat, majd a maradék héjakkal lefedjük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Lefedjük. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük, csípjünk le egy szemet, így ellenőrizhetjük, hogy megfőtt-e már.
  3. Lefedve hagyjuk 10 percig és hagyjuk is a vízben addig, míg el nem fogynak a kukoricák. Amennyit szeretnénk megenni, annyit szedjünk ki a lábosból és csak utána sózzuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 540
  • 7 napos nézettség: 4224
  • Össznézettség: 477043
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 29.

Receptkategóriák

Főtt csöves kukorica
Mercedes 302 recept

Annyira egyszerűnek tűnik, mégis sok bonyodalmat szokott okozni, tapasztalatból tudom, mert sokan megkérdezték már tőlem, hogy hogyan főzöm a kukoricát. Nálunk ez a bevált taktika. Kezdjük a legelején: A vásárlásnál én inkább a kisebb, zsenge csöveket veszem meg, amik teljesen bele vannak burkolva a héjukba, egy kis részénél megnyitom, és ha tejszerű lé jön ki a szemekből, akkor jó a kukorica. Sokszor hallottam olyat, hogy van aki órákon keresztül főzi. Teljesen felesleges, mert ha nem főtt meg a forrástól számított 20 perc alatt, akkor bizony másfél óra múlva sem lesz puhább.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagymamámtól tanultam, de nekem, s?t a családom többi tagjánál is bevált. El?ször is a f?tt kukoricát csak akkor esszük, amikor sem idegen, sem vendég nincs a közelünkben. Mert MALACOSAN esszük! Miért és hogyan? Amikor a lehántolt kukoricákat csak a bels? szép zöld héjjal felteszem f?zni a hideg vízbe, akkor teszek bele SÓT és CUKROT is. Így, amikor megf?, már nem is kell sózni, van aki sósabban szereti az még kicsi rásóz! - Mármint a kukoricára! No amikor a levében hagyva kih?l akkor esszük, de hogyan? Rágjuk, s a cs?b?l kisz?rcsöljük az ízes édes-sós levet. Tudom, ez malacos, de nagyon-nagyon finom! Még a Vejemet is rászoktattam erre a "malackodásra". S, a többi csövet, ami megmaradt soha nem m?anyag dobozban, de normál, rendes zománcos fazékban, zománcos fed?vel lefedve tesszük a h?t?be. S, ha többet f?ztünk, esetleg több napig ott maradnak - mindig kevesebben, és még kevesebben a fazékban! - Ezért minden áldott nap reggel és este NEMCSAK a kukorica fed?jét, de minden h?t?ben tartott megf?tt ételünket borító zománcos fed?t lemosok, s szárazra törölve teszem vissza. Így ezzel a módszerrel a képz?d? párát lemosom, letörlöm - s hosszabb ideig, biztosan nem romlik meg az étel. * Hja igen! Nagyapám még beledobott 1 fej (csak küls? héjától megfosztott) vöröshagymát is a f?z?vízbe. Van, hogy én is, van, hogy nem. Kedvemt?l függ. De az biztos, hogy nagyon ízletes.

Mercedes

Akkor hasonlóképp csináljátok mint mi,a sózást,cukrozást kivéve.Én szeretem ha érzem rajta a finom szemcsés sót.A kukorica azon ételek egyike,amit jó sósan eszem.Mi semmit sem tartunk sokáig a h?t?ben,mert a levest leszámitva mindent frissen szeretünk,ez f?képp az én bogarasságom...Én is mindig benne hagyom a lébe,addig még el nem fogy.Mondjuk az nem sok id? nálunk.Csak úgy lehet enni,ahogy Ti is eszitek,Anyut úgy hivom kukorica majszolás közben,hogy Miss Röfi:)

Törölt felhasználó

Kedves Mercedes! A cukrot azért tesszük bele, mert akkor jobban kiérezni a só ízét. A húslevesbe is teszek kevés cukrot, tehát minden sós ételbe cukrot - és a cukros ételbe/süteménybe pedig sót. Mértékkel. Valamit félre értettél Kedves, mi csak addig hagyjuk a levében, amíg kih?l. Utána tesszük a zománcos fazékba, s nem m?anyagba. S, amit a fed? tisztán tartásáról írtam, erre kevesen gondolnak. S, nézd, figyeld csak meg, egy lefedett étel, akár egyetlen éjszakára is - de a fed? bepárásodik. No, ez a pára, ha visszacsurog, attól lesz rossz íz? az étel. Köszönöm, hogy írtál! Jó egészséget Neked és Családodnak! Jó kukoricázást! S, még valami nagyon finom a kukorica fóliába csomagolva, kissé megvajazva, s parázsba beletéve, s?r?n forgatva. ?rületesen jó! No, itt is a kukoricát megmosom, leszárítom, vajjal NEM MARGARINNAL megkenem, megsózom, majd csomagolom az alufóliába - kell? helyet hagyva a g?znek. Azután beletesszük a lassan izzó parázsba, szépen forgatjuk. S, egy id? után - kivesszük, kicsomagoljuk, s illatos, s nagyon ízletes! - Bojana* = Második2011

Mercedes

Oké,értem:)

Jolán

Szerintem sok a 15-20 perces f?zés. Ha tényleg zsenge a kukorica 3 perc is elég neki .

Marti48

Erdekes, hogy a legnezettebb receptek között talalhato ez az egyszerüseg... :) Marti48

BeneNiki

Elméletileg egyszer? dolog a kukorica f?zés, de ezel?tt még soha életemben nem csináltam, így nem is tudtam hogyan álljak neki. Örülök, hogy találtam ezt a leírást, a kukorica tényleg nagyon finom volt! :)

Törölt felhasználó

én még egy kevés olajat és egész köményt dobok bele a cukor-só mellé.És a vizében hagyom mig el nem fogy!!!

animi

Héjában beteszem a mikróba 5-5 és 1//2 percre (850 W-on), és kész van. Lehet egyesével készíteni, ha csak annyira van szükség, és akkor mindig frissen f?tt. Persze, ha 10 cs?re van szükség, akkor lehet, egyszer?bb a hagyományos fazékban f?zés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.