r
Nosalty Logó

Tepsiben sült kakukkfüves zöldségek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A kis gasztronauta
Tepsiben sült kakukkfüves zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    443 micro
  • β-karotin
    5280 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4643 micro
Összesen 608 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    596 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk.
  2. A cukkinit és a paprikát nagyobb kockákra, a gombát és a hagymákat cikkekre vágjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
  3. Az előkészített zöldségeket (a paradicsomok kivételével) egy nagy tálban összekeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és meglocsoljuk olívaolajjal. Kézzel alaposan összeforgatjuk, hogy az olaj és fűszerek átjárják a zöldségeket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elrendezzük a zöldségeket, és ráhelyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat is, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 729
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 160
  • Össznézettség: 62858
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsiben sült kakukkfüves zöldségek
A kis gasztronauta 142 recept

Használjunk többféle színű és formájú paradicsomot és paprikát, így a végeredmény sokkal mutatósabb lesz. Köretként vagy akár önmagában, hidegen vagy melegen fogyasztjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...