Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült túrós-nutellás palacsinta

Sült túrós-nutellás palacsinta
Sült túrós-nutellás palacsinta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én Harmathy Ildikó receptje alapján készítettem a palacsintákat. Ezt a receptet egy cseh weboldalon találtam.
Pénteki ebédnek készítettem el, csokiöntettel tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

  • 500 g tehéntúró (lágy vagy száraz)
  • 6 ek nutella (vagy hamis nutella)
  • 10 dkg ananász (finomra aprított vagy vágott, elhagyható)
  • 5 ek cukor (ízlés szerint)
  • 50 ml tej (szükség szerin, ha a szárazabb túrót használjuk))

Az öntethez

A forma kikenéséhez

ajánlat

Nagyon jó föételnek és desszertnek egyaránt. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintákat elkészítjük a leírás szerint.
  2. A tölteléket összekeverjük - túró, nutella, cukor, tej(ha szükséges), ananász (ha szeretnénk).
  3. Az öntetet összekeverjük (egyneművé) - tejföl, vaníliás cukor, tojás, cukor (ízlés szerint).
  4. Kikenünk, és kiszórunk (vajjal/prézlivel) egy jénai tálat, és előmelegítjük a sütőt.
  5. Minden eggyes palacsintát megkenünk a töltelékkel, feltekerjük, és egymás mellé lerakjuk az első réteget a jénai tálba. Leöntjük a fele adag tejfölös öntettel, és folytatjuk tovább a rétegezést, de most ellenkezőleg (keresztbe). Leöntjük a maradék tejfölös öntettel.
  6. Betesszük az előmelegített sütőbe sülni. Sütjük 35-40 percet, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  7. Amikor megsült, kivesszük, és hagyjuk egy kicsit hűlni úgy 5-10 percet (szebben és könyebben lehet majd szeletelni).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 145
elküldve: 3
receptkönyvben: 350
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült palacsinta csokoládéöntettel, tepsiben sült töltött palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

852
tojás 2 db
tej 2 dl
finomliszt 20 dkg
cukor 2 ek
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
szódavíz 1 dl
napraforgó olaj 10 ek
tehéntúró 500 g
nutella 6 ek
ananász 10 dkg
cukor 5 ek
tej 50 ml
tejföl 400 ml
tojás 4 db
vaníliás cukor 3 csomag
porcukor 3 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek