r
Nosalty Logó

Rakott túrós palacsinta Bjkata konyhájából

Bjkata
Rakott túrós palacsinta Bjkata konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

1000
Kalória
37.7g
Fehérje
128.1g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
124.4g
Víz
209.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
40g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Összesen 1000 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Összesen 3993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2077.2 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1000 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8308.9 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1583 mg
  • Nátrium
    3161 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.3 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    497.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A palacsinta tésztájához

  1. Egy tálba beleütjük a 3egész tojást.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót, a lisztetés 1 bögretejet. Fakanállal sűrű, csomómentes tésztát keverünk. Csak akkor öntjük hozzá a többi tejet, ha a tésztánk már csomómentes.
  3. Végül az étolajat is hozzákeverjük. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor egy kevés tejjelmég hígíthatjuk.
  4. A palacsintasütőbe 1 ek étolajat teszünk, és ha már szinte füstöl, beleöntjük az első szedőkanálnyi palacsintát. Mindkét oldalát megsütjük. A következő palacsintáknál már nem kell étolaj a palacsintasütőbe, nem fognak leragadni.
  5. A kisült palacsintákat tartsuk fedő alatt, amíg a többi is elkészül.
  6. A palacsinták kétharmadát túróval töltjük és rakott palacsintát készítünk belőle, a maradék palacsintákat pedig megtölthetjük hagyományos módon lekvárral, Nutellával stb.
  7. A túrót áttörjük krumplitörővel vagy villával, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a mazsolát. (Ha van otthon citrom, akkor citromhéjjal is ízesíthetjük.)
  8. A palacsintákat úgy töltjük meg, hogy 1 ek-nyi tölteléket teszünk a palacsintába, a két szélét ráhajtjuk, és lazán feltekerjük. Így a két vége is zárt lesz a palacsintáknak.
  9. Kivajazott tálba vagy tepsibe rakjuk a tekercseket.
  10. Megkenjük a tejfölös öntettel, ami tejfölből, porcukorból, vaníliás cukorból és tojássárgájából egyszerű keveréssel készül, majd előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a tejfölös öntet kicsit megpirul. Ez kb. 20 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A palacsinta melegen a legfinomabb, erre jó módszer a rakott palacsinta készítése. Így még az ebéd végén is garantáltan forró palacsintákat kínálhatunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek