r
Nosalty Logó

Rakott palacsinta másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rakott palacsinta másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához;

A töltelékhez;

Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához;

A töltelékhez;

Összesen 3693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához;

A töltelékhez;

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.7 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4430.7 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    605 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A palacsintához;

A töltelékhez;

Elkészítés

A palacsintához;

  1. A palacsintákat kisütjük. (1 db tojást összekeverünk 1 tk cukorral, csipet sóval, 20 ek lisztet hozzáadunk, 3 dl tejet, kb; 3 dl szénsavas ásványvizet. Habosra keverjük.) A teflont olajjal kenjük.
  2. A palacsintát megkenjük a túrós töltelékkel feltekerjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, és a karikákra vágott palacsintadarabokat sűrűn belepakoljuk.
  3. Felvert tejszínt öntünk a tetejére, végül sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit pirítjuk.
  4. Vaníliapudinggal megöntözve tálaljuk. Jó étvágyat!

A töltelékhez;

  1. A túrót elkeverjük a cukorral,a tojássárgájával.Vaníliás cukrot is tehetünk hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13165
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többször elkészítettem ezt a finomságot, mindenki nagy örömére. Egyszerű és hamar megvan. Én a palacsinta tészta hozzávalóit fejből készítem (azért is írtam saccra a víz mennyiségét), nem szabad túl sűrűnek lennie a tésztának!!

Hozzávalók

A palacsintához;

A töltelékhez;

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!