Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilva és camembert feketeerdei sonkával

Aszalt szilva és camembert feketeerdei sonkával
Aszalt szilva és camembert feketeerdei sonkával
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan előételt szerettem volna készíteni, ami egyszerű, könnyű és méltó egy ünnepi - szintén kicsit húsos, kicsit gyümölcsös - főételhez (recept érkezik később). Hát, sikerült... :) Remélem, ti is szeretni fogjátok. ;)

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg aszalt szilva (tetszés szerinti mennyiség, attól függ, hogy hány személyre készítitek)
  • 10 dkg camembert sajt (feleannyi darabka, mint a szilva, úgy lesz szép szabályos, ha a sajtok mérete kb. egyezik a szilvákéval)
  • 20 dkg feketeerdő sonka (vagy tetszés szerint speck sonka, bacon)
  • 4 közepes db salátalevél
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

ajánlat

Könnyű vacsoraként is fogyasztható, egy pohárka félszáraz fehérborral kifejezetten jó párost alkotnak. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat (szilva, camembert, feketeerdei sonka).
  2. Fogunk egy hústűt és egy sonkaszelet alját átszúrjuk vele (óvatosan, nehogy elszakadjon), majd ráhelyezünk egy szilvát, egy sajtot, majd újabb szilvát (ha hosszabb "nyársot" szeretnétek, akkor kedvetek szerint folytathatjátok a rakosgatást:).
  3. Mikor az utolsó szem szilva is a helyére került, a feketeerdei sonkát ügyesen körécsavarjuk, és a hústű másik végéhez is rögzítjük.
  4. Enyhén kivajazunk egy tepsit, majd belehelyezzük a "nyársakat", sütjük egészen addig, amíg a sonka szépen megpirul.
  5. Mivel elég dekoratív fogásról van szó, nagyon jól díszíthető és tálalható. (Én ezen a fotón a minimál stílust választottam, és egyszerű fejessaláta levelekre helyeztem a kész nyársakat.) Tetszés szerint persze helyezhető ruccolára, szórhattok rá pirított diót vagy mandulát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 393
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

aszalt szilvás camembert nyárson, sonkás camembert aszalt szilvával sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kepeteg
kepeteg Fri, 2014-02-21 19:38

Isteni finom! Már nagyon untam a szokásos vendégvárókat, és ez lett az egyik új befutó. Nagy sikert aratott a vendégek körében is. Köszönöm!

338
aszalt szilva 20 dkg
camembert sajt 10 dkg
feketeerdő sonka 20 dkg
salátalevél 4 közepes db
vaj 1 ek