Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült sörös bajor csülök krumplival

Sült sörös bajor csülök krumplival
Sült sörös bajor csülök krumplival
145 perc / előkészület: 15 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit macerás és munkaigényes, de az eredmény mindenért kárpótol. A címbe már nem fért bele a lényeges alkotóelem: fehérboros káposzta

hozzávalók / 5 adag

Pácoláshoz

Az ételhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt bepácoljuk, előtte a bőrös részét beirdaljuk, de nem vágjuk át teljesen, mert a hús kiszárad. A páchoz használunk sót, borsot, köménymagot, majoránnát, olívaolajat, amit jól bedörzsölünk a csülökbe, teszünk rá babérlevelet, majd 2 napra eltesszük a hűtőbe.
  2. A sütés napján öntünk rá vizet, amibe morzsolunk egy húsleveskockát, letakarjuk alumínium fóliával, majd betesszük a csülköt a 170 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen kb. 2 órán keresztül sütjük. Időnkét meglocsoljuk. A végén öntünk rá sört, átkapcsoljuk grill fokozatra, és 200 C fokon pirosra sütjük.
  3. Közben megpucoljuk a hagymát, a répát, a krumplit, a céklát daraboljuk, a paradicsomot, hagymát, paprikát félbe, a gombákat négybe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és szórunk rá grillezett zöldség fűszerkeveréket. A zöldségeket egy külön serpenyőben a csülök levében pároljuk, majd a sütőben megsütjük.
  4. Amíg a csülök sül, egy serpenyőben a feldarabolt szalonnát kisütjük, szórunk bele köménymagot, aprított hagymát, cukrot, és karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá a csülök levéből, és átpirítjuk. A vége felé öntünk hozzá fehérbort.
  5. Tálalunk. A csülökből vágunk két szeletet, a tányérra helyezzük, rakunk mellé zöldségeket és káposztát. Sört iszunk hozzá.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 834
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörös sült bajor csülök krumplival, zöldségekkel, boros szalonnás káposztával, sörös csülök káposztával, bajor csülök

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

636
sertéscsülök 80 dkg
1 késhegynyi
bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
babérlevél 3 db
olívaolaj 2 ek
leveskocka 1 db
újkrumpli 0.5 kg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 3 nagy db
paprika 1 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 2 db
paradicsom 3 nagy db
csiperkegomba 2 nagy db
flekken fűszerkeverék 1 kávéskanál
füstölt szalonna 10 dkg
savanyú káposzta 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
köménymag 1 teáskanál
cékla 2 közepes db
sör 2 dl
fehérbor 1 dl