r
Nosalty Logó

Narancsmázas-fűszeres csülök krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Narancsmázas-fűszeres csülök krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.8 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2709 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1684.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 4282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsontozott csülköt alaposan dörzsöljük be a sóval, majd a húsos felét szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őrölt színes borssal, és a szárított kakukkfűvel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják. (akár egész éjszakára a hűtőben pihentethetjük a csülköt)
  2. Egy tepsibe öntsük bele az étolajat, majd fektessük bele az előzőleg befűszerezett csülköt a húsos felével felfelé, majd öntsük alá a bort, és tegyük köré a friss kakukkfűágakat.
  3. A mézhez reszeljük hozzá a narancshéjat, adjuk hozzá a kifacsart narancslevet, majd keverjük alaposan össze. Ezután csorgassuk rá a csülökre a mézes-narancsos keveréket úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle, majd alufóliával fedjük le a tepsit.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2,5 óra alatt pároljuk puhára. Amikor a csülök puhára párolódott, vegyük le a fóliát, fordítsuk át a húst, hogy a bőrös fele legyen felül, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük a bőrt szép pirosra.
  5. Ezután fordítsuk vissza a húst, hogy a húsos fele legyen felül, és szintén süssük szép pirosra, majd vegyük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen. A krumplit pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, majd szórjuk meg 1-2 tk sóval, és forgassuk alaposan össze.
  6. Ezután tegyük bele a csülök sütésénél visszamaradt zsiradékba, forgassuk össze, majd tegyük be a meleg sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. egy óra alatt szép pirosra. (sütés közben egyszer óvatosan keverjük át, vigyázva, hogy a krumpli ne nagyon törjön)Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a csülköt, helyezzük tányérra, kanalazzuk mellé a sült krumplit, majd ízlés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 905
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...