r
Nosalty Logó

Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával

Soproni Óvatos Duhaj
Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülökhöz

A körethez

898
Kalória
45.9g
Fehérje
72.6g
Szénhidrát
41g
Zsír
828.6g
Víz
138.4g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A körethez

Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A körethez

Összesen 3597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A körethez

Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    828.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    3314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    852 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4027 micro
Összesen 3597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

A csülökhöz

  1. Egy nagy lábasba tesszük a megtisztított csülköt, és felöntjük 8 dl barna sörrel. Hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje, majd fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel, szegfűszeggel, majorannával és babérlevelekkel. Néhány gerezd fokhagyma és egy vöröshagyma társaságában közepes lángon lefedve 2-3 óráig főzzük, míg megpuhul a hús.
  2. Közben elkészítjük a párolt káposztát, és előkészítjük a burgonyát.
  3. A puha csülköt megtörölgetjük, majd áthelyezzük a krumplis-hagymás tepsi közepére.
  4. Leöntjük a zsírral és a megmaradt 2 dl sörrel, és alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük a 200 fokosra előmelegített sütőben.
  5. Az idő leteltével levesszük az alufóliát, és a tepsi alján lévő sörös lével 5-10 percenként meglocsolgatva még legalább 40 percig sütjük.
  6. Ha elértük a kellően ropogós állagot, azonnal tálaljuk a hagymás krumplival és a párolt káposztával együtt.

A körethez

  1. A káposztát lereszeljük, meghintjük sóval, és fél óráig pihentetjük, hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Egy közepes méretű lábosban zsírt hevítünk, és megpároljuk az apró darabokra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, fűszerezzük köménnyel, barna cukorral, sóval és egy kevés ecettel.
  3. Jól elkeverjük, és fedő alatt 40 percig pároljuk.
  4. A krumplit meghámozzuk, a hagymát megpucoljuk, és mindkét zöldséget cikkekre vágjuk.
  5. Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, beleszórjuk a burgonyát és hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, majd jól összeforgatjuk.
  6. Visszatérük a csülökhöz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

A barna sör és a csülök régi jó barátok, a párolt káposztával és a tepsis burgonyával akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Bár elkészítése időigényes, a végeredményt sokáig fogja emlegetni a család és/vagy a baráti társaság! :)

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek