r
Nosalty Logó

Mangalica csülök pékné módra

Baraka
Mangalica csülök pékné módra
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

908
Kalória
45.6g
Fehérje
59.3g
Szénhidrát
43.9g
Zsír
757.4g
Víz
120.6g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    962 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    4214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12718 micro
Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5864.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    750 mg
  • Foszfor
    2364 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    3029.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    3847 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    16855 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50872 micro
Összesen 3628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A mangalica csülköt dörzsöljük be sóval, egy csipet cukorral, fokhagymával, fekete borssal, őrölt köménnyel, és 24 órára a hűtőben pihentessük.
  2. Másnap egy-két üveg barna sörrel alufólia alatt vagy római tálban-jénaiban fél óránként forgatva süssük140 fokos sütőben 3-4 órát.
  3. Az utolsó órában rakjunk mellé vastagra szeletelt hagymakarikákat, löttyintsük rá egy pici sört, a sózzukmeg a hagymát, és letakarva süssüka sütőben, amíg megpuhul.
  4. Ha a hús is megpuhult, vegyükki a sütőből, saját levében hűtsükszobahőmérsékletűre, fejtsükle óvatosan a bőrét, szedjükki a csontját, a levét zsírozzukle.
  5. A husi levét forraljukvissza szörp sűrűségűre. A sült csülökhusit vágjukössze apróbb darabokra, tegyükegy formába, takarjukle sütőpapírral, és préseljükle egy lapos aljú nehéz tárggyal. Rakjuk hűtőbe, miután kidermedt,vágjukegyforma formákra.
  6. A bőrt tegyükkét sütőpapír közé, tegyünkrá egy másik tepsit, és 180 fokos sütőben süssükmeg ropogósra. Ha kihűlt, vágjukössze apróra.
  7. Készítsünk burgonyapürét tejjel és a hagymáról–csülökről leöntött zsírral. Pirítsukle a mangoldleveleket egy pár szelet fokhagymával, csipet sóval, kevés reszelt gyömbérrel
  8. Készítsünk lyoni hagymát. Vékonyra karikázott hagymát szedjünk szét gyűrűire, enyhén lisztezzükbe, alaposan rázzukle róla a lisztet, és olajban vagy zsírban süssükropogósra. Szedjükki itatóspapírra. Kapcsoljukle az olajat, és süssük benne aranybarnára vékonyra szeletelt fokhagymát.
  9. A lyoni hagyma nagy részét törjükapróra, keverjükössze a felét a sült fokhagymaszeletekkel, a sült-összevágott ropogós bőrrel.
  10. Tálalás előtt meleg sütőben melegítsükát a husit, ecseteljükbe a mártással, vastagon szórjukmeg a hagyma-bőrkés keverékkel, és rakjuka frissen pirított mangoldlevelekre.
  11. A pürébe keverjükbele a maradék összevágott lyoni hagymát. Rakjuka párolt-pirult hagymakarikákat a husi mellé, tálaljunk rá egy kanál hagymás pürét, és díszítsükpár szép lyoni hagyma karikával. Dekoráljuka tányért a beforralt mártással, amibe keverjünk egy kevés frissen őrölt fekete borsot és pár csepp zsírt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 240 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy klasszikus magyaros fogás új köntösben.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...