Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel

Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel
Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy vegetáriánus verzió, de a babot fel lehet turbózni egy kis füstölt szalonnával vagy kolbásszal is. Akkor előbb ezeket sütjük zsírjára, és abba a zsírba tesszük a hagymát. Inkább pasis ételnek tűnik, de a lányaimnak is nagyon ízlik.

Egyszerűbb és gyorsabb babkonzervből elkészíteni, de nekünk rengeteg a házi babunk, így olyat nem vásárolunk.

hozzávalók / 4 adag

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző este beáztatott babot feltesszük kuktába főzni a babérlevéllel.
  2. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát is. Mikor megfonnyadt, ráöntjük a paradicsomszószt, illetve a megfőtt babot. Ízlés szerint megfűszerezzük, és kicsit átfőzzük.
  3. Az egészet jénai tálba rakjuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, és a 170 fokos sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. Nem kell letakarni.
  4. Lepény: a beáztatott és kicsavart kiflit, a tojást, a főtt és áttört répát, zúzott fokhagymát, fűszereket (ízlés szerint) és a csemegekukoricát annyi zsemlemorzsával keverjük össze, hogy lágy, kenhető állagú tésztát kapjunk. Egyenletesen elkenjük egy kikent, prézlivel kiszórt tepsiben, és kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük (cca 40-60 perc).
  5. Tálaláskor a babot parmezánnal megszórjuk, és tejfölbe mártogatott lepénnyel fogyasztjuk. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 027
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

főni

Mióta szakács: 2012.07.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

besütött paradicsomos bab zöldséges lepénnyel, paradicsomos bab zöldséglepénnyel, paradicsomos-fűszeres bab zöldséges lepénnyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

798
fejtett bab 50 dkg
passzírozott paradicsom 50 dkg
babérlevél 4 db
vöröshagyma 3 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
kápia paprika 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor
parmezán sajt 5 dkg
kifli 2 db
tej 1.5 dl
tojás 2 db
sárgarépa 4 közepes db
csemegekukorica 25 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd