Nosalty Logó

Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
főni
Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Összesen 796 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Összesen 3176 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Összesen 125 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    7346 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 796 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10968.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2488 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1279 mg
  • Foszfor
    2787 mg
  • Nátrium
    4157 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

VÍZ

  • Összesen
    1505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3202 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2480 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    9982 micro
  • β-karotin
    29384 micro
  • β-crypt
    1276 micro
  • Likopin
    69478 micro
  • Lut-zea
    4315 micro
Összesen 3176 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    390 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2711 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Elkészítés

a paradicsomos babhoz

  1. Az előző este beáztatott babot feltesszük kuktába főzni a babérlevéllel.
  2. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát is. Mikor megfonnyadt, ráöntjük a paradicsomszószt, illetve a megfőtt babot. Ízlés szerint megfűszerezzük, és kicsit átfőzzük.
  3. Az egészet jénai tálba rakjuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, és a 170 fokos sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. Nem kell letakarni.
  4. Lepény: a beáztatott és kicsavart kiflit, a tojást, a főtt és áttört répát, zúzott fokhagymát, fűszereket (ízlés szerint) és a csemegekukoricát annyi zsemlemorzsával keverjük össze, hogy lágy, kenhető állagú tésztát kapjunk. Egyenletesen elkenjük egy kikent, prézlivel kiszórt tepsiben, és kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük (cca 40-60 perc).
  5. Tálaláskor a babot parmezánnal megszórjuk, és tejfölbe mártogatott lepénnyel fogyasztjuk. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1037
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy vegetáriánus verzió, de a babot fel lehet turbózni egy kis füstölt szalonnával vagy kolbásszal is. Akkor előbb ezeket sütjük zsírjára, és abba a zsírba tesszük a hagymát. Inkább pasis ételnek tűnik, de a lányaimnak is nagyon ízlik. Egyszerűbb és gyorsabb babkonzervből elkészíteni, de nekünk rengeteg a házi babunk, így olyat nem vásárolunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek