r
Nosalty Logó

Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel

főni
Sült paradicsomos bab zöldséges lepénnyel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

796
Kalória
46.7g
Fehérje
131.1g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
376.4g
Víz
98.5g
Koleszterin
27.1g
Élelmi rost
25.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Összesen 3176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a paradicsomos babhoz

a lepényhez

Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    376.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    7346 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10968.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2488 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1279 mg
  • Foszfor
    2787 mg
  • Nátrium
    4157 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

Víz

  • Összesen
    1505.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3202 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2480 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    9982 micro
  • β-karotin
    29384 micro
  • β-crypt
    1276 micro
  • Likopin
    69478 micro
  • Lut-zea
    4315 micro
Összesen 3176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    390 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2711 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

a paradicsomos babhoz

  1. Az előző este beáztatott babot feltesszük kuktába főzni a babérlevéllel.
  2. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát is. Mikor megfonnyadt, ráöntjük a paradicsomszószt, illetve a megfőtt babot. Ízlés szerint megfűszerezzük, és kicsit átfőzzük.
  3. Az egészet jénai tálba rakjuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, és a 170 fokos sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. Nem kell letakarni.
  4. Lepény: a beáztatott és kicsavart kiflit, a tojást, a főtt és áttört répát, zúzott fokhagymát, fűszereket (ízlés szerint) és a csemegekukoricát annyi zsemlemorzsával keverjük össze, hogy lágy, kenhető állagú tésztát kapjunk. Egyenletesen elkenjük egy kikent, prézlivel kiszórt tepsiben, és kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük (cca 40-60 perc).
  5. Tálaláskor a babot parmezánnal megszórjuk, és tejfölbe mártogatott lepénnyel fogyasztjuk. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Ez egy vegetáriánus verzió, de a babot fel lehet turbózni egy kis füstölt szalonnával vagy kolbásszal is. Akkor előbb ezeket sütjük zsírjára, és abba a zsírba tesszük a hagymát. Inkább pasis ételnek tűnik, de a lányaimnak is nagyon ízlik. Egyszerűbb és gyorsabb babkonzervből elkészíteni, de nekünk rengeteg a házi babunk, így olyat nem vásárolunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek