r
Nosalty Logó

Zöldséges krumplilepények

NS
Zöldséges krumplilepények
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

416
Kalória
13.1g
Fehérje
52g
Szénhidrát
17g
Zsír
150.9g
Víz
69.8g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    905.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2633 micro
Összesen 2484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük. Ha kész meghámozzuk, áttörjük, kihűtjük. Közben a káposztát lereszeljük és picit megsózzuk, majd 10-15 perces állás után kinyomkodjuk. Felmelegítünk 2 ek. olajat, rátesszük a káposztát, jól lepirítjuk és kihűtjük. A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és a káposztát. Összegyúrjuk.
  2. Lisztezett kézzel 18 darab kis gombócot formázunk, amit ellapítunk és 2 ek. olajon serpenyőben, mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütjük. A lepényeket tepsire tesszük egymás mellé.
  3. A gombát és a cukkinit felszeleteljük, és a maradék olajon 2-3 percig pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A sütőt (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
  4. A lepények tetejére karikára vágott kolbászt vagy sonkát, és főtt tojást, majd a gombás cukkinit, végül tejfölt és sajtot teszünk.
  5. A sajt pirulásáig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tavaly karácsonykor ez volt a karácsonyi ebéd. Hagytunk helyet a vacsorának!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ha ezt teszed az orchideáddal biztosan elpusztul

Az orchideák szépek, de érzékenyek, és sokszor épp a túlzott gondoskodás okozza a vesztüket. Ha nem állnak vízben, elegendő fényt és levegőt kapnak, megfelelő hőmérséklet mellett neveljük őket, és figyelünk a fajuk igényeire, sok évig egészségesek és virágzóak maradhatnak.

Top Receptek