Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált libacomb

Konfitált libacomb
Konfitált libacomb
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassú tűzön, saját zsírjában sült libacombok, amik garantáltan nem száradnak ki!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libacombokat egy hőálló tálban (legjobb az öntöttvas edény) elrendezzük.
  2. Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát, a fűszerereket (rozmaring, kakukkfű, babérlevél, só, bors), majd az egészet felöntjük az olvasztott zsírral, hogy teljesen ellepje.
  3. 125 fokos sütőben két és fél órán át sütjük, majd utána kivesszük, feltekerjük a sütőt 190 fokra, grill fokozatra. Kivesszük a combokat a zsírból, és száraz tepsire tesszük őket, majd a sütőben rájuk pirítunk, hogy szép barnára süljenek.
  • sütési hőfok: 125°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 114
össznézettség: 29 392
elküldve: 7
receptkönyvben: 190
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
322 recept

egyéb elnevezések

libazsírban sült libacomb

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Sun, 2015-11-08 12:31

Elmentettem magamnak a receptet megfelelő alkalomra várva. A napokban sikerült kacsacombot beszereznem, gondoltam azzal is kipróbálhatom... és valóban, nagyon finom, omlós lett a végeredmény. Talán egy kicsit több sót is elbírt volna, ezt utólag korrigáltam. Most már bátran belevágok libacombbal is :-).

yeri
yeri Sat, 2014-11-15 16:16

Megcsináltam :) 30 dkg zsír is elég lett a 2 combhoz és egy mellhez (én cserép edénybe tettem), pont elfedte :) és isteni finom omlós lett. Köszönet a receptért.

yeri
yeri Tue, 2014-11-11 11:14

Nagyon köszönöm a választ. A rossz hír, hogy annyi libazsírom sajnos nincs :(, de legközelebb megpróbálom így!!

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Tue, 2014-11-11 11:44

Én úgy szoktam trükközni, hogy veszek libahájat és azt sütöm ki. Így meg is van a zsír, plusz még bónusznak friss töpörtyű is! :)

ízHUSZÁR

yeri
yeri Mon, 2014-11-10 19:39

Biztos ez a 100 dkg? Az pont 1 kg, ami egyrészt elég soknak tűnik, bár sosem csináltam még kacsacombot, másrészt még sosem láttam így leírva.

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Mon, 2014-11-10 19:45

Kedves yeri,

Egészen biztos. Ugye az a cél, hogy teljesen elfedje a zsír a libacombokat és ebben süljenek meg. Furcsa leírva, de a zsírhoz nem volt hozzárendelve a kg mértékegység úgyhogy kénytelen voltam ebben a formában megadni.

ízHUSZÁR

904
libacomb 4 közepes db
1 tk
bors 8 szem
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 szál
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 3 db
vöröshagyma 1 közepes db