r
Nosalty Logó

Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával

Smaragd konyha
Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A libához

A káposztához

982
Kalória
116.3g
Fehérje
21.9g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
517g
Víz
422.1g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A libához

A káposztához

Összesen 982 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A libához

A káposztához

Összesen 9825 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A libához

A káposztához

Összesen 127 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4850.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    2828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    517 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 982 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1162.8 g

Zsír

  • Összesen
    428.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    4221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48507.2 g
  • Cink
    121 mg
  • Szelén
    850 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    1457 mg
  • Foszfor
    16064 mg
  • Nátrium
    28278 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    5169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    35 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1068 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    220 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1816 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3951 micro
Összesen 9825 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A libához

  1. A libát jól megmossuk. Konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük. Kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, majorannázzuk. A sertészsírral lekenjük a mellét, combjait. Végül ráöntjük a tejet, hogy ne legyen vad íze. A hasüregébe betesszük a rozmaringszálakat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap sütés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, majd 180 fokon, előmelegített sütőben alufóliával letakarva betesszük sülni. Majd fél óra elteltével kezdjük locsolgatni a kisült pecsenyelevével.
  3. Az össz. sütési idő alatt kétszer megfordítjuk a libát. Ha sok a zsírja, merőkanállal leszedjük a zsírt egy fazékba, de hagyunk a tepsi alján is. A sütési idő vége felé 220 fokra emeljük a sütési hőfokot, levesszük a fóliát a libáról, és meglocsoljuk az újborral.
  4. Pirosra sütjük.
  5. A káposzta külső leveleit leszedjük, és káposztafejet félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Szűrőtálba tesszük, megmossuk. Lecsepegtetjük.
  6. Egy nagyobb fazékban mérsékelt hőmérsékleten karamellizáljuk a cukrot, majd ha már folyós, hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, örült fűszerköményezzük, és felöntjük a vízzel. Fedő alatt mérsékelt lángon időnkénti keveréssel készre főzzük kb 50 perc alatt. A végén hozzáöntjük a bort, a piros ribizlilekvárt és a narancs reszelt héját összekeverjük, és fedő nélkül elpárologtatjuk alóla a maradék levet nagyobb lángon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A libát előző este kell befűszerezni, hogy jó íze legyen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek