r
Nosalty Logó

Sült csirke aszalt gyümölcsökkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült csirke aszalt gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3938.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    3729 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsök előkészítése akár 1-2 nappal a sütés előtt el lehet kezdeni. Egy lezárható tálba beletesszük az összes aszalt gyümölcsöt, és felöntjük 3 puttonyos tokaji aszúval addig, míg ellepi azokat. Így hagyjuk részegülni őket betöltésig.
  2. A csirkét sütés előtti nap befűszerezzük. Kívül-belül bedörgöljük sóval, borssal, majoránnával és szárított petrezselyemmel. Betesszük a hűtőbe.
  3. A nagy napon száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. Amíg pirul, a gyümölcsöket kivehetjük egy nagyobb tálba. A megmaradt bort, még ha pár kanálnyi is, ne öntsük ki, jó lesz később.
  4. Összekeverjük a mandulát és a gyümölcsöket, majd beletöltjük a csirkébe. A csirkét fogpiszkálóval összeszúrjuk, illetve be is varrhatjuk.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük a csirkét, aláöntjük a vörösbort, a gyümölcsről megmaradt bort és egy kevés vizet. Az almát cikkekre vágjuk, és azt is mellétesszük.
  6. 150°-ra előmelegített sütőbe alufóliával lefedve betesszük 1,5 órára. Az idő letelte után levesszük a fóliát, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1897
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor került az ünnepi asztalra ez a finomság. Mivel volt idő előkészülni, ezért már napokkal előtte elkezdtem a fűszerezést és a gyümölcsök előkészítését. Az aszalt gyümölcsök bátran variálhatók, illetve fehérborból 3 puttonyos tokaji aszút használtam. Én nem eszek húst, de az illata, állaga fenséges lett, és állítólag az íze is :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!