r
Nosalty Logó

"Vasalt csirkecombok"

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
"Vasalt csirkecombok"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 759 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 3034 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 222 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 759 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3189.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2219 micro
Összesen 3034 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A felső csirkecombokat előző este bepácoljuk az alábbiak szerint: a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk, majd az újhagyma zöldjével és a fűszerekkel (borsikafű, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom keverékkel) elkevert olívaolajba tesszük. (Aki szereti, tárkonyt vagy oreganót is tehet bele.)
  2. Sütés előtt a húsokat egy külön tányérra szedjük, a páctól lecsepegtetjük.
  3. Majd kevés lisztbe forgatjuk, és lesúlyozva kevés zsiradékon megsütjük őket. (Súlyként használhatunk egy kisebb edényt, amelyikbe vizet öntünk, vagy a család régi faszenes vasalóját is.)
  4. Rizzsel, joghurtos kevertsalátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 43637
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 18.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az egyszerűen elkészíthető, kellemesen fűszeres, zaftos csirkecombokat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

"Vasalt csirkecombok"
Mártika és Feri 107 recept

 A Fakanál és a Mit főzzünk ma? receptversenyének nyerteseiként, a feleségemmel és Halász Istvánnal, a Kárpátia étterem séfjével készítettem először vasalt csirkét. Azóta is az egyik kedvencem.  

Hozzászólások (3)

Harmathy Ildikó

Kedves Ferenc és Nejed! Csodálattal figyelem ténykedéseteket folyamatosan, most már aztán nem állom meg szó nélkül. Az étel is jópofa, de a fotó.....! Annak ellenére, hogy esti kép, remek hangulata van, szerintem. Nem vakus, az látszik, állvány? Gratulálok! Ehhez is és a többi remek dolgotokhoz. Ildikó

Mártika és Feri

Kedves Ildikó! Én is gratulálok a jobbnál-jobb finomságaidhoz. A figyelem kölcsönös:) A fotót valóban este készítettem, de már nem volt er?m se energiám Photo-soppal javítani rajta. Nem tökéletes. Most ilyen lett. (Bevallom egy kis fény valóban javított volna a helyzeten.) A feleségemet Mártikának hívják, ? is gratulál és üdvözöl! Üdvözlettel: Ferenc

Harmathy Ildikó

Úgy értettem, hogy NAGYON JÓ a kép! Ildikó

Mártika és Feri

Kedves Ildikó! Köszönjük a dícséretet! További jó recepteket és jó f?z?cskézést kívánunk. Üdvözlettel: Taksár Ferenc

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek