Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bábolnai fokhagymás csirkemell

Bábolnai fokhagymás csirkemell
Bábolnai fokhagymás csirkemell
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régebbi recept, csak véletlenül került a kezembe. Jó, hogy megtaláltam, mert nagyon finom. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük.
  2. 2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk, ráteszünk 3 ek lisztet, és a rántást felengedjük 0,5 l levessel, belekeverjük a tejfölt, sót és a borsot.
  3. A megpuhult csirkemellet leöntjük a fokhagymás mártással, és 10-20 percre visszatesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 328
elküldve: 3
receptkönyvben: 271
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkemell sütőben sütve, csirkemell sütőben készítve, fokhagymás csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gingerly
gingerly Sun, 2013-02-17 16:16

Annak ellenére, hogy először készítettem tepsiben húst, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

455
csirkemell filé 80 dkg
finomliszt 6 evőkanál
fokhagyma 5 gerezd
leveskocka 1 db
tejföl 2 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl
napraforgó olaj 2 ek