r
Nosalty Logó

Süllőderék roston grill zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Süllőderék roston grill zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Összesen 1374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Összesen 2739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Összesen 150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1261 micro
  • β-karotin
    5243 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2095 micro
Összesen 1374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    2523 micro
  • β-karotin
    10485 micro
  • β-crypt
    971 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4189 micro
Összesen 2739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Először a halat készítsük elő. Ha friss halat vásároltunk egyszerű dolgunk van, amennyiben fagyasztott, akkor olvasszuk ki, amíg teljesen kienged. Ne sürgessük, szobahőmérsékleten egy-két óra alatt megvan. A filékből vágjuk le a derék részt (ott ahol a húsa a legvastagabb), és tegyük félre. Ezek lesznek a legszebb darabok, de természetesen a többit is megsütjük velük együtt. Sózzuk be mindkét oldalát, és hagyjuk pihenni egy keveset. Addig készítsük elő a zöldségeket.
  2. A burgonyákat héjukban főzzük meg sós vízben, majd amikor elkészültek, karikázzuk fel őket kb. 1 cm vastag szeletekre. Kenjük meg felületüket kevés olívaolajjal, és tegyük félre. A paprikákat hosszanti irányban vágjuk négybe (a magházakat természetesen el kell távolítani előtte), a cukkinit szeleteljük fel rézsútosan (kb. 0,5 cm vastag szeletekre), a gombák szárát vágjuk ki. A sárgarépát 2-3 percre tegyük forró vízbe, majd szintén rézsútosan szeleteljük fel. Minden zöldségszeletet és a gombákat is vékonyan kenjünk meg olívaolajjal.
  3. Bordás grill lapot hevítsünk forróra a gázon (ennek hiányában bordázott vagy sima serpenyőt), majd tegyük rá egyesével a zöldségeket. Akkor lesz szép mintázatuk, ha 45 fokos szögben fektetjük a rácsos lapra, majd 90 fokkal elforgatjuk, amikor a rács minták már belesültek a szeletbe. Sózzuk, borsozzuk, és lassan süssük a zöldségeket valamint a burgonyaszeleteket is készre.
  4. Amíg a zöldségek sülnek, készítsük el a majonézmártást: keverőtálba tojássárgát, mustárt, porcukrot teszünk, majd robotgéppel felverjük, közben vékony sugárban olajat adunk hozzá fokozatosan. Nem szabad egyszerre, mert az olaj "összekapja" a tojást, és kezdhetjük elölről. Sózzuk, borsozzuk, majd egy egész lime levét adjuk hozzá. Keverjük tovább a robottal, végül adjuk hozzá a tejszínt. Finomra vágott petrezselymet és zúzott fokhagymát keverjünk bele, azzal a mártás kész.
  5. Amikor a zöldségek már majdnem elkészültek, akkor forrósítsunk fel egy serpenyőt a másik lángon, tegyünk bele egy kevés vajat és olajat, majd kezdjük el sütni a filéket bőrös oldalukkal lefelé. Ez jó néhány percig eltart, nem kell idegeskedni, ne mozgassuk a halat, nem kell nézegetni, hogy megsült-e már. A hús oldalán látni fogjuk, hogy meddig sült át, ott kifehéredik a hús. Amikor pedig már majdnem elkészült, addigra a bőrös fele egészen sötét, barnás színt fog mutatni. Ekkor fordítsuk meg a filéket, és a húsos felét is süssük 1-1,5 percig. Tálaljuk azonnal a vegyes grill zöldséggel, és a mártással.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12785
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Bármikor fogyasztható könnyű ebéd vagy vacsora. Lehetőség szerint az elkészítéséhez próbáljunk meg mindig friss, ne fagyasztott halat beszerezni. A lime - majonéz mártásból nagyobb adagot fogunk kapni a kelleténél, de mivel egy tojássárgánál kisebb egység nem létezik, nehéz lenne elkészíteni. Felhasználhatjuk a maradék mártást saláták, illetve szendvicsek ízesítéséhez is, bár a nyers tojás miatt sokáig nem tárolhatjuk még hűtőszekrényben sem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Süllőderék roston grill zöldségekkel
Kornél 167 recept

Nálunk mindenki szereti a halat, így az egyetlen kérdés mindössze annyi, hogy éppen milyen halat készítsünk, amikor olyanunk támad... A süllő nagyon különleges halunk, sokféleképpen elkészíthető. Ragyogó hófehér, szálkamentes húsa kicsiknek és nagyoknak egyaránt mennyei eledel. Gyakorlatilag egyetlen serpenyővel lakomát készíthetünk belőle. A recept talán ad némi támpontot hozzá...

Hozzászólások (2)

Marti48

Kedves Kornel, mar megint remekeltel!!! Eltettem persze a receptet, kiprobalasra "itelve". :) Meg nem tudom, hogy itt, Nemetorszagban hozzajutok-è süllöhöz, de fogas az kaphato. Köszi, es szivelyes üdvözlet! - Marti -

Kornél

Kedves Márti, A fogas az a "nagy süll?", ugyan olyan jó lesz. :) Üdv.: Kornél

Marti48

Kedves Konrad, en ezt tudom, de szerintem azert van egy kis különbseg közöttük, persze most a magyarorszagi "igazi" süllöröl-fogasrol beszelek, mert itt sajnos magyart nem lehet kapni... Ettöl függetlenül mindenkeppen ki fogom a receptedet probalni, mert mi is nagy halasak vagyunk! Kellemes hetveget kivanok! Marti

Hozzávalók

A zöldségekhez

A süllőhöz

A majonézes mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek