r
Nosalty Logó

Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva

Marti48
Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

429
Kalória
24.5g
Fehérje
59.1g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
427.8g
Víz
91.8g
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    427.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    855.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. A fogasszeleteket hideg vízben megmossuk. (A fagyasztottat nem kell felolvasztani, elég lemosni). Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Egy-egy alufólia lapot, melyeken kényelmesen elférnek a halszeletek, olívaolajjal bekenünk. Mindkettőre egy-egy halszeletet fektetünk, tetejüket bekenjük vajjal, ráhelyezünk 2-2 citromkarikát, és a zsályát szárastól, meglocsoljuk 1-1 ek roséval.
  3. A fóliát széltében-hosszában behajtjuk, és a tetejét összefogjuk. Egy hosszúkás jénaiba helyezzük a csomagokat, és készre pároljuk. Ha fagyasztott halat használunk, akkor a jénait hideg sütőbe toljuk, nehogy megpattanjon!
  4. A megtisztított és négybe vágott (csónakocskák) újkrumplit megfőzzük, leszűrjük, és egy nagy serpenyőben, felforrósított vajban enyhén megpirítjuk.
  5. A tetejére tépkedjük a petrezselyemleveleket, és összerázogatjuk a krumplival. Ízlés szerint sózzuk.
  6. Tálaláskor vigyázzunk, mert a hal levet ereszt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ezt a fóliás halételt már nagyon sokszor megcsináltam, egy régi recept alapján (ott: vajas-kapros lazac). Nagyon kevés munka van vele, és gyorsan el is készül. Ez is olyan recept, ami nagyon jól variálható bármely hallal és fűszerrel. A krumpli és hal kb. egy időben készülnek el, ezért csak a hal főzési (csőben párolási) idejét adtam meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...