Rigatoni tészta

A rigatoni egy Olaszországból származó rövid, vastag, bordás csőtészta, amelyet gyakran kissé csavartan készítenek el. A penne tésztával ellentétben a rigatoni végei egyenesre vannak vágva. A rigatoni vastagságának, illetve bordás külsejének köszönhetően kiváló különböző szószos húsok, zöldségek, illetve sajtmártások mellé, mivel jól felszedi a mártást.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
Múlt héten komolyabb vitába kerültünk a barnamártás versus gravy témakörét illetően, amiből is egy tanulságot biztosan leszűrtünk: ez a téma korántsem annyira egyértelmű, mint hittük.
Brecz JuditImádjuk a gombát, ez az egyszerűen elkészíthető, ízletes alapanyag ugyanis számtalan ételt tesz varázslatossá!
NosaltyA vendéglátóipar egyre nehezebb helyzetben van. Míg az éttermek, kocsmák, kávézók túlélési esélye csökken, az operatív törzs türelmet szeretne kérni a vendéglátósoktól.
NosaltyLassan lecseng a január, ezen a héten a gyors tésztákra helyezzük a hangsúlyt, de minden napra jut egy isteni leves, sőt, desszert is. Tartsatok velünk, mind mindig!
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Minden nap egy alma, az orvost távol tartja – tartja a többé-kevésbé helytálló mondás. Arról azonban már nem szól a fáma, hogy a túl sok almafogyasztás bizony kellemetlen, sőt, esetenként akár veszélyes következményekkel is járhat.