r
Nosalty Logó

Spenótos-medvehagymás cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Spenótos-medvehagymás cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállítás

Összesen 976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállítás

Összesen 3908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállítás

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    2319 micro
Összesen 976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17101.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    4096 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    8993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    887 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6322 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    9277 micro
Összesen 3908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3828 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállítás

Elkészítés

A paradicsomszószhoz

  1. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Felöntjük a paradicsommal, elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket.
  3. 10-12 percig főzzük, amíg kellően sűrű állaga nem lesz.
  4. Legvégül pedig hozzáadjuk az aprított, friss bazsalikomot.

A töltelékhez

  1. Egy löttyintésnyi olívaolajon megpároljuk a spenótot és a medvehagymát.
  2. Amint összeesett, már le is húzzuk, és késes betétű robotgépbe tesszük.
  3. Hozzákanalazzuk a ricottát, belereszeljük a parmezánt. Fűszerezzük, valamint hozzáütjük a tojást, majd az egészet simára keverjük.

A besamelhez

  1. A vajat egy kisebb edényben megolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt alaposan elkeverjük benne.
  2. Ekkor hozzáadjuk a tej egyharmadát, és érdemes ennél a pontnál kézi habverőre váltani, hogy tökéletesen csomómentesre tudjuk keverni.
  3. Ha már homogén és sűrű, akkor jöhet hozzá egy újabb adag tej, amit szintén elkeverünk, végül mehet bele az utolsó adag is. Egy szép sűrű mártást kell kapnunk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.

Az összeállítás

  1. A paradicsomszószból egy vékony réteget kanalazunk egy hőálló tál aljára.
  2. A ricottakrémet habzsákba töltjük, és belenyomjuk a tésztacsövekbe, majd egy sort a paradicsomszószra fektetünk.
  3. Befedjük egy újabb réteg paradicsommal, majd jöhet egy adag tészta. Addig folytatjuk, amíg a rétegek el nem fogynak.
  4. Legvégül befedjük a besamelmártással, és parmezánt reszelünk a tetejére.
  5. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2267
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus cannelloni most medvehagymával turbózva.

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

A besamelhez

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...