Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-tökmagos canelloni

Sonkás-tökmagos canelloni
Sonkás-tökmagos canelloni
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, könnyű vacsora.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forró, sós vízben feltesszük főni, kb. 5 perc után levesszük a tűzről, amikor még a tészta félkemény.
  2. Közben összekeverjük a túrót a tejföllel, a tojássárgával, az apróra vágott sonkával és az aprított bazsalikomlevelekkel.
  3. A tökmagot néhány percig pirítjuk egy serpenyőben, majd mozsárban összetörjük, és hozzákeverjük a túróhoz, löttyintünk bele egy kis tökmagolajat is
  4. A túrós masszát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tepsit alaposan megkenünk vajjal, majd ebbe helyezzük el sorban a túróval megtöltött canellonikat.
  6. Megkenjük a tetejét főzőtejszínnel, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőben megsütjük (első 20 percben fóliával takarjuk le!).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 432
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szebori

Mióta szakács: 2011.10.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-túrós töltött tészta, tepsiben sült sonkás cannelloni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

748
cannelloni 25 dkg
sovány túró 30 dkg
tejföl 3 ek
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
sonka 10 dkg
tökmag 1 ek
tökmagolaj 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint