Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos cannelloni

Darált húsos cannelloni
Darált húsos cannelloni
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lasagne-nak indult, de csak cannelloni tészta volt itthon.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzátesszük a darált húst, és addig főzzük, amíg fehér nem lesz, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben kivajazunk egy tűzálló tálat.
  3. A husihoz hozzáöntjük a paradicsomszósz felét és jól összekeverjük.
  4. Bemelegítjük a sütőt (ez a lépés nálam kimarad mindig, ezért írom most).
  5. A nyers cannelloni tésztába kávéskanállal beletöltjük a paradicsomos húst. Egymás mellé helyezzük a kivajazott tálba (érdemes rá sajtot szórni és paradicsomszószt tenni, ha kerül fölé még tésztarúd). Ráöntjük a maradék paradicsomszószt, hogy ellepje, és megszórjuk bőven sajttal.
  6. Mehet is a forró sütőbe, először lefedve, majd szabadon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 82 567
elküldve: 16
receptkönyvben: 615
elkészítve: 55/63
Facebookon megjelent: 1

szakács

sütfőzberendez

Mióta szakács: 2012.01.05.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos cannelloni, sajtos-húsos cannelloni, olasz tészta sajttal és darált hússal töltve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Mon, 2018-01-08 23:08

Én is pont a hétvégén csináltam teljesen kútfőből, annyi változtatással, hogy besamelmártással öntöttem le és arra reszeltem egy jó nagy adag sajtot. Nagyon finom lett.

Énésén
Énésén Fri, 2015-04-10 10:14

Kedves Mindenki akinek ez sikerült ! Kérek mindenkit, hogy írja már meg , hogy mit kell bele tenni, mert én pontosan úgy csináltam ahogy le van írva, de a paradicsom szósz helyett tejszínnel öntöttem le, és a tészták összeestek, és mintha a töltelék elveszett belőle. 2x megpróbáltam, de nem akar sikeredni. Köszönöm a figyelmet és ha valaki megoldást ír.

moncsicsi83
moncsicsi83 Thu, 2012-12-06 16:17

Kipróbáltam a receptet alfaniki tejfölös variációjával. Tényleg finom ;)

alfaniki
alfaniki Fri, 2012-02-10 12:26

Jó recept! 16 cannellonnit töltöttem be 50dkg husibol.Annyit változtattam,h nem pardicsom szószban fürdettem a tepsiben összesüléskor őket,hanem kb.4dl tejföl kevés tejjel elkeverve,és a teteje sajttal megszórva ;) tökéletes lett ;)

moncsicsi83
moncsicsi83 Tue, 2012-11-27 00:37

A tejföllel amikor megöntöd, el kell, hogy lepje teljesen? :) vagy csak ráöntöd ezt a 4 dl-t és elég az, a sajt úgyis "beburkolja"?
köszi

csato
csato Mon, 2012-01-09 17:59

Sziasztok!

Na akkor újra!Nálunk itthon az étlapon rendszeresen szerepel ez is,és a lasagne is.Egyikhez sem kell megfőzni a tésztát,nyersen kell vele dolgozni.Az adott tölteléktől és szósztól vagy besameltől ,valamint a tetejére kerülő sajtréteg alatt megpuhul a tészta.Mire kész tökéletes lesz!üdv Csató

rolvisa
Olgis / rolvisa Mon, 2012-01-09 00:33

Én is előfőzöm, szakad is el rendesen.
Kipróbálom főzés nélkül. Olgis.

nettunderke
nettunderke Sun, 2012-01-08 21:02

En egy kicsit elofoztem eddig a tesztat; de majd kiprobalom annelkul. Nekem a lanyaim nagyon szeretik.

csato
csato Sun, 2012-01-08 17:55

Szia!
Bocsánat,h én válaszolok.Nem,nem kell megfőzni a tésztát.üdv Csató

461
darált sertéshús 30 dkg
cannelloni 12 db
olívaolaj 3 csepp
bolognai szósz 400 g
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek