r
Nosalty Logó

Darált húsos cannelloni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sütfőzberendez
Darált húsos cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1382 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 460 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1382 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzátesszük a darált húst, és addig főzzük, amíg fehér nem lesz, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben kivajazunk egy tűzálló tálat.
  3. A husihoz hozzáöntjük a paradicsomszósz felét és jól összekeverjük.
  4. Bemelegítjük a sütőt (ez a lépés nálam kimarad mindig, ezért írom most).
  5. A nyers cannelloni tésztába kávéskanállal beletöltjük a paradicsomos húst. Egymás mellé helyezzük a kivajazott tálba (érdemes rá sajtot szórni és paradicsomszószt tenni, ha kerül fölé még tésztarúd). Ráöntjük a maradék paradicsomszószt, hogy ellepje, és megszórjuk bőven sajttal.
  6. Mehet is a forró sütőbe, először lefedve, majd szabadon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 75
  • 7 napos nézettség: 472
  • Össznézettség: 127799
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Darált húsos cannelloni
sütfőzberendez 4 recept

Lasagne-nak indult, de csak cannelloni tészta volt itthon.

Hozzászólások (12)

Sz. Ági

A tésztát meg kell f?zni töltés el?tt, ugye?

Törölt felhasználó

Szia! Bocsánat,h én válaszolok.Nem,nem kell megf?zni a tésztát.üdv Csató

nettunderke

En egy kicsit elofoztem eddig a tesztat; de majd kiprobalom annelkul. Nekem a lanyaim nagyon szeretik.

Olgis

Én is el?f?zöm, szakad is el rendesen. Kipróbálom f?zés nélkül. Olgis.

sütfőzberendez

Szerintem is próbáld ki f?zés nélkül, simán lehet tölteni és át is fog sulni., ha a paradicsom szósz ellepi ?ket

Olgis

Én még tejszinnel is meglocsolom, nagyon finom.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Na akkor újra!Nálunk itthon az étlapon rendszeresen szerepel ez is,és a lasagne is.Egyikhez sem kell megf?zni a tésztát,nyersen kell vele dolgozni.Az adott töltelékt?l és szósztól vagy besamelt?l ,valamint a tetejére kerül? sajtréteg alatt megpuhul a tészta.Mire kész tökéletes lesz!üdv Csató

sütfőzberendez

Javítottam a receptem, hogy egyértelm? legyen, nem kell megf?zni el?tte a tésztát.

Törölt felhasználó

Jó recept! 16 cannellonnit töltöttem be 50dkg husibol.Annyit változtattam,h nem pardicsom szószban fürdettem a tepsiben összesüléskor ?ket,hanem kb.4dl tejföl kevés tejjel elkeverve,és a teteje sajttal megszórva ;) tökéletes lett ;)

sütfőzberendez

uhh az is nagyon jól hangzik, legközelebb én is kipróbálom tejföllel!

moncsicsi83

A tejföllel amikor megöntöd, el kell, hogy lepje teljesen? :) vagy csak ráöntöd ezt a 4 dl-t és elég az, a sajt úgyis "beburkolja"? köszi

moncsicsi83

Kipróbáltam a receptet alfaniki tejfölös variációjával. Tényleg finom ;)

Törölt felhasználó

Ez nagyon finom én is szoktam készíteni ilyen finomságot köszi a receptet.

vmzsuzsa

Nagyon finom volt, jól átsült, el?f?zés nélkül.

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki akinek ez sikerült ! Kérek mindenkit, hogy írja már meg , hogy mit kell bele tenni, mert én pontosan úgy csináltam ahogy le van írva, de a paradicsom szósz helyett tejszínnel öntöttem le, és a tészták összeestek, és mintha a töltelék elveszett bel?le. 2x megpróbáltam, de nem akar sikeredni. Köszönöm a figyelmet és ha valaki megoldást ír.

Törölt felhasználó

Én is pont a hétvégén csináltam teljesen kútf?b?l, annyi változtatással, hogy besamelmártással öntöttem le és arra reszeltem egy jó nagy adag sajtot. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek