Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottával-spenóttal töltött cannelloni

Ricottával-spenóttal töltött cannelloni
Ricottával-spenóttal töltött cannelloni
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a különböző olasz tésztákat, és szívesen kísérletezünk az ízekkel. Ez a recept is ennek az eredménye - hús nélkül különösen szívesen készítjük. Tálaljuk egyszerű zöldsalátával, kis olívaolajjal és citromlével nyakon öntve, vagy bármilyen ízlés szerinti salátával!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk és nem túl kicsire felszeljük.
  2. A vajon és olívaolajon megpirítunk 1 fej vöröshagymát és fél fej fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk (kb. 6-7 perc) .
  3. A spenótot és a ricottát összekeverjük 1 marék parmezánnal és a masszával megtöltjük a cannellonikat, amiket aztán kiolajozott jénaiba fektetünk. Az aljára szórjunk kevés zsemlemorzsát.
  4. A paradicsomszószhoz 1 fej vöröshagymát, fél fej fokhagymát olívaolajon és a vajon megfuttatunk, majd jöhet bele a sűrített paradicsom.
  5. Pár perc pirítás után beletesszük a meghámozott és apró kocákra vágott paradicsomot, cukrot, bazsalikomot és kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc alatt készre főzzük.
  6. Ezután a kakukkfüvet eltávolítva botmixerrel összeturmixoljuk.
  7. A paradicsomszószt a cannellonikra öntjük, megszórjuk a reszelt sajtokkal, és sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 818
elküldve: 11
receptkönyvben: 153
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cannelloni, ricottával töltött cannelloni, spenótos cannelloni, paradicsomos cannelloni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ciccancs
Ciccancs Wed, 2012-04-11 18:25

Zseniális a recept, pont ilyet kerestem! :) Én több spenótot tettem bele és nyersen, csak ollóval felcsíkoztam. Adtam hozzá kis tejfölt, hogy krémes legyen és lecsípett sarkú nejlonzacskóval tökéletesen be tudtam tölteni a cannellonikat. Megnyaltuk utána a tíz ujjunkat! :)

466
ricotta 25 dkg
spenót 15 dkg
cannelloni 13 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 fej
paradicsom 2 nagy db
sűrített paradicsom 1 ek
parmezán sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
cukor 1 teáskanál
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek