r
Nosalty Logó

Ricottával-spenóttal töltött cannelloni

klaukara
Ricottával-spenóttal töltött cannelloni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

451
Kalória
20.6g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
19g
Zsír
217.2g
Víz
62g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3466 micro
  • Lut-zea
    3415 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5126.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1771 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    565 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    7993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13865 micro
  • Lut-zea
    13660 micro
Összesen 1805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1059 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk és nem túl kicsire felszeljük.
  2. A vajonés olívaolajon megpirítunk 1 fej vöröshagymát és fél fej fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk (kb. 6-7 perc) .
  3. A spenótot és a ricottát összekeverjük 1 marék parmezánnal és a masszával megtöltjük a cannellonikat, amiket aztán kiolajozott jénaiba fektetünk. Az aljára szórjunk kevés zsemlemorzsát.
  4. A paradicsomszószhoz 1 fej vöröshagymát, fél fej fokhagymát olívaolajon és a vajonmegfuttatunk, majd jöhet bele a sűrített paradicsom.
  5. Pár perc pirítás után beletesszük a meghámozott és apró kocákra vágott paradicsomot, cukrot, bazsalikomot és kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc alatt készre főzzük.
  6. Ezután a kakukkfüvet eltávolítva botmixerrel összeturmixoljuk.
  7. A paradicsomszószt a cannellonikra öntjük, megszórjuk a reszelt sajtokkal, és sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a különböző olasz tésztákat, és szívesen kísérletezünk az ízekkel. Ez a recept is ennek az eredménye - hús nélkül különösen szívesen készítjük. Tálaljuk egyszerű zöldsalátával, kis olívaolajjal és citromlével nyakon öntve, vagy bármilyen ízlés szerinti salátával!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...