Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos mascarponéval töltött palacsinta-cannelloni

Spenótos mascarponéval töltött palacsinta-cannelloni
Spenótos mascarponéval töltött palacsinta-cannelloni
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb kiadós palacsintás fogást hoztunk nektek, amely ezúttal a cannelloni-ízvilágot idézi meg. Vigyázat, mert nagyon kiadós fogás, gyorsan jól lakunk belőle! 

hozzávalók / 9 adag

hozzávalók a palacsintához

hozzávalók a töltelékhez

hozzávalók a paradicsomszószhoz és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

palacsinta

  1. A palacsinta összetevőit (a vaj kivételével) csomómentesre keverjük.
  2. Egy palacsintasütő serpenyőt kikenünk vajjal, és kisütjük a palacsintákat. Ha van otthon maradék palacsinta, az is tökéletes hozzá.

töltelék

  1. A finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzádobjuk a bébispenótot.
  2. Hozzáadjuk az újhagymát, a citromhéjat, a citromlevet, a parmezánt, valamint a mascarponét is, és az egészet összekeverjük.
  3. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, ha pedig túl hígnak találjuk a töltetléket, 1-2 evőkanál liszttel besűrítjük.

paradicsomszósz

  1. Egy kis lábosba öntjük a passzírozott paradicsomot és az olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a frissen felaprított zöldfűszereket.
  2. Pár percet főzzük, majd hozzákeverjük a mascarponét.

összeállítás

  1. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Egy hőálló sütőforma alját bekenjük pár kanál paradicsomszósszal. Erre fektetjük a palacsinták felét.
  2. A palacsinták tetejét megkenjük a paradicsomszósz felével. Erre jön a mozzarella, majd a megtöltött palacsinták másik fele, melyeket az első rétegre merőlegesen fektetünk (így lesz szép felvágva a "mintája").
  3. A tetejét megkenjük a szósz maradékával, majd megszórjuk reszelt parmezánnal. 175°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, majd melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 861
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott palacsinta sósan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
tej 6 dl
víz 1.5 dl
tojás 2 db
2 csipet
nádcukor 1 ek
finomliszt 32 dkg
vaj 1 ek
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
spenót 10 dkg
újhagyma 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
parmezán sajt 50 g
mascarpone 25 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 ek
passzírozott paradicsom 3 dl
olívaolaj 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
mascarpone 25 g
mozzarella 125 g
parmezán sajt 50 g