Nosalty Logó

Spenótos-túrós csőben sült palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-túrós csőben sült palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 712 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 2838 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 128 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3548 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    6931 micro
Összesen 712 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    1172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1374 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    14191 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    27722 micro
Összesen 2838 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    353 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet a tojásokkal, a felolvasztott margarinnal, a tejjel és kevés sóval. Hűtőben letakarva,30 percet pihentetjük.
  2. A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, és edényben a fokhagymával együtt megpároljuk. Nem kell alá víz, elég az, ami a tisztításnál rajta marad. Kiszedjük, és durvára vagdaljuk a leveleket késsel. Hozzákeverjük a túrót, a reszelt sajtot a szerecsendiót és a tojásokat. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztából palacsintákat sütünk.
  4. Egyenként megkenjük a spenótos töltelékkel, felcsavarjuk és négyfelé vágjuk. Kivajazott hőálló tálba állítva rakosgatjuk őket.
  5. A besamelhez a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, egy percig hevítjük, majd beleöntjük a meleg tejet és kevergetve sűrűre főzzük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.
  6. A mártást a palacsintákra öntjük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  7. A paradicsommártáshoz a paradicsomokat meghámozzuk, és villával szétnyomkodjuk. Margarinnal és a zsályával együtt serpenyőben 10-15 percig forraljuk, majd kivesszük a zsályát, balzsamecettel ízesítjük, és a palacsinta mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3012
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mamikámtól kapott újságban találtam, és megjelöltem! Mikor sok volt már a húsból, akkor elkészítettem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Guszta.:-o

DragAndi

Kedves Fzizu! Most készítettem el ebédre ennek a receptnek egy kiegészített változatát, és mennyei volt. :) Én tettem bele füstölt lazacot is, mert szeretjük párommal a halat. Plusz kifelejtettem a tojást a töltelékb?l, de nem hiányzott bel?le. Köszönjük a receptet! :) Andi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A besamelhez

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek