r
Nosalty Logó

Palacsinta-lasagne vega módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsinta-lasagne vega módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A tetejére

Összesen 757 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A tetejére

Összesen 3019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A tetejére

Összesen 135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8708 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 757 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3575.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    2203 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    34830 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 3019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1589 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A hozzávalókat összekeverjük, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk.
  3. Palacsintasütőben olajat hevítünk, majd 7-8 db vastag palacsintát sütünk.
  4. Ragu elkészítése:
  5. A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott paradicsomot is.
  6. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és addig főzzük, míg a paradicsom meg nem puhul.
  7. Villával kicsit megtörjük, majd hozzáadjuk az őrölt és darált paprikát, megkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a már előre sós vízben beáztatott szójagranulátumot, majd felöntjük a paradicsomlével (én ezt kis vízzel hígított ketchuppal helyettesítettem, mivel nem volt paradicsomlé).
  9. Jól megkeverjük, majd kislángon 5-10 percig főni hagyjuk (vigyázzunk, hogy le ne égjen!).
  10. Végül hozzáadjuk a zöldségkeveréket, sóval, borssal ízesítjük.
  11. Besamel elkészítése:
  12. A lisztet keverjük ki egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is.
  13. Sóval, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
  14. Folyamatos keverés mellett (vigyázat, könnyen letapad, és csomós lesz!) felforraljuk, egyben besűrítjük.
  15. Végül levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük.
  16. Összeállítás:
  17. Egy palacsintát vajjal kikent tortaformába tesszük (vagy bármilyen tepsire, hőálló edénybe).
  18. Megkenjük 1-2 ek. raguval, erre pedig egy kevés besamelt csepegtetünk, és ezt is kicsit elkenjük, hogy nagyjából mindenhova jusson.
  19. A folyamatsort addig ismételjük, míg a legutolsó palacsintához érünk (ezt már nem kenjük meg).
  20. Reszelt sajttal megszórjuk.
  21. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10192
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme egy újabb saját recept:) Nem volt itthon semmi kaja, így gondoltam, összeütök valamit. Mivel nem volt lasagne tészta, palacsintával helyettesítettem azt. Egyébként ez jóval olcsóbb megoldás, és ugyanolyan finom:). Aztán paradicsomlét sem találtam, de lehet, hogy a hígított ketchup még jobb is, nem tudom:)  Amúgy előre elnézést kérek, ha a hozzávalók mennyiségén némiképp módosítani kell, mivel nem méricskéltem közben,  csak utólag találtam ki, hogy feltöltöm, de szerintem nagyjából minden stimmel. Itthon mindenkinek ízlett, remélem Nektek is fog:) Tökre örülök, hogy végre sikerült kitalálnom valamit anyu finom darált húsos lasagne-ja helyett:D  

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...