Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói gombás palacsinta

Mexikói gombás palacsinta
Mexikói gombás palacsinta
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptkönyvben láttam és megcsináltam. Kicsit időigényes.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A fehérmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a tojást, a vajat és a sót habverővel csomómentesre keverjük, a tejjel hígítjuk. Egy-egy csepp olajon, vagy vajon kisütjük a palacsintákat.
  2. A hagymát és a fokhagymát lereszeljük, a paradicsomot felkockázzuk, a csilipaprikát gázláng felett melegítjük, amíg fekete nem lesz a héja, majd lekaparjuk és felkockázzuk a húsát. A gombát is felaprítjuk kis kockákra.
  3. Olajat öntünk egy serpenyőbe, megfonnyasztjuk rajta a lereszelt hagymát és fokhagymát. A paradicsomot és a csilit is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután a gombát is hozzáadjuk és 20 percig pároljuk fedő alatt.
  4. Elkészítjük a fehérmártást. Vajat olvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk a hagymát és kicsit megfuttatjuk, majd lisztet szórunk bele, amit világos aranyszínűre pirítunk. Megmelegítjük a tejet, és folyamatosan kevergetve lassan hozzáadjuk a mártáshoz. A fehérbornak hagyjunk helyet a mártásban, ne legyen túl híg, majd kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezzük. Kb. 20 percig folyamatosan kevergetjük, majd egy sűrű szószt kapunk.
  5. A palacsintákat megtöltjük a gombás töltelékkel, háromszögbe hajtjuk és tűzálló tálba fektetjük őket, majd leöntjük a mártással, végül reszelt sajtot szórunk a tetejére. Sütőben megsütjük. 


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 382
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandal

Mióta szakács: 2011.11.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás rakott palacsinta, fűszeres-gombás palacsintarakottas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moncsu
Moncsu Wed, 2011-11-30 18:56

Szia Szandal!

Nagyon tetszik a recept, csak egy kérdésem lenne, hogy a mártásnál nem elírás a 30 dkg vaj?
Elég soknak találom az 1 kanál liszthez.....lehet 3 dkg lenne csak elírtad?

950
tojás 5 db
finomliszt 30 dkg
vaj 4 ek
tej 0.7 l
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 3 nagy db
chili 3 db
csiperkegomba 500 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 1.5 teáskanál
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vaj 30 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 l
fehérbor 2.5 dl
kakukkfű 1 kk
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg