Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-sonkás tészta sütve

Spárgás-sonkás tészta sütve
Spárgás-sonkás tészta sütve
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre megérkezett a spárgaszezon. Így ezt készítettem el vasárnapi ebédnek. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 118 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A spárgákat megmossuk alaposan, megtisztítjuk, és a fás részeit levágjuk. Egy lábosba beletesszük a feldarabolt spárgát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzátesszük a cukrot, a citromlevet és egy nagy csipet sót. Forrástól számítva pár percig (roppanósra) főzzük.
  3. A túrót kikeverjük 40 dkg tejföllel, sózzuk. A medvehagymát megmossuk, leszárazzuk, csíkokra vágjuk. A sonkát is felcsíkozzuk. Hozzákeverjük a túróhoz. A spárgát leszűrjük, és ezt is belekeverjük a túróba.
  4. A tésztát leszűrjük (a tészta vizéből kb. 1,5 dl-t tegyünk félre), hideg vízzel leöblítjük, és a túrós masszába forgatjuk. Ha kell, hozzákeverjük a félretett tésztalevet.
  5. A füstölt mozzarellát a nagy lyukú reszelőn, a parmezánt a kis lyukú reszelőn lereszeljük. A főzőtejszínt elkeverjük 15 dkg tejföllel, és belekeverjük a sajtokat.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk a zsiradékkal, megszórjuk a zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tésztát. A tészta tetejére a sajtos tejszínt rákenjük. 200 fokos sütőben pirosra sütjük (kb. 30 perc).
  7. Forrón, kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 751
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csőben sült túrós tészta spárgával, spárgás-túrós tészta, sült spárgás tészta túróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

652
tészta 50 dkg
zöldspárga 60 dkg
sovány túró 45 dkg
feketeerdő sonka 20 dkg
tejföl 55 dkg
mozzarella 15 dkg
parmezán sajt 6 dkg
főzőtejszín 20 dkg
medvehagyma 1 csokor
citromlé 1 ek
cukor 6 g
kókuszzsír 1.5 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
0 ízlés szerint