Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög darált húsos rakott tészta

Görög darált húsos rakott tészta
Görög darált húsos rakott tészta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy több évvel ezelőtt megjelent receptkártyáról van ez a recept.

hozzávalók / 8 adag

A rakott tésztához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk, és olajban megpároljuk.
  2. A húst belerakva, kevergetve morzsásra pirítjuk, a borral felöntjük. A paradicsomot hozzáadjuk, és szétnyomjuk. Sóval, borssal és oreganoval ízesítjük, majd kb. 30 percig pároljuk.
  3. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, és leszűrjük.
  4. A lisztet a vajban kevergetve megpirítjuk, a tejjel apránként felöntjük, kevergetve felforraljuk, és tovább keverve sűrű mártássá főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük, és a sajt felét is hozzáadjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk. A darált húsos mártást, a besamel mártást és a makarónit felváltva belerétegezzük, a tetejére besamel mártás kerüljön.
  6. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőbe tolva (gáz 3-4. fokozat) kb. 30 percig sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 33 x 27 x 4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 529
elküldve: 10
receptkönyvben: 161
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

besamel mártásos tésztarakottas, rakott tészta darált hússal, görög rakott tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oszolya
oszolya Tue, 2012-10-09 16:00

Gratulálok a recepthez,megcsináltam és nagyon nagyon finom lett. Ez egy tökéletes recept :D

419
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
darált sertéshús 50 dkg
fehérbor 1.25 dl
konzerv paradicsom 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
makaróni 25 dkg
oregánó 1 ek
vaj 1 ek
vaj 4 dkg
finomliszt 3 csapott ek
tej 5 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
edami sajt 10 dkg