r
Nosalty Logó

Görög darált húsos rakott tészta

Becsei Ágnes
Görög darált húsos rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott tésztához

A mártáshoz

302
Kalória
18.7g
Fehérje
9.2g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
121g
Víz
65g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott tésztához

A mártáshoz

Összesen 302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott tésztához

A mártáshoz

Összesen 2402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott tésztához

A mártáshoz

Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    967.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 2402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A rakott tésztához

  1. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk, és olajban megpároljuk.
  2. A húst belerakva, kevergetve morzsásra pirítjuk, a borral felöntjük. A paradicsomot hozzáadjuk, és szétnyomjuk. Sóval, borssal és oreganoval ízesítjük, majd kb. 30 percig pároljuk.
  3. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, és leszűrjük.
  4. A lisztet a vajban kevergetve megpirítjuk, a tejjel apránként felöntjük, kevergetve felforraljuk, és tovább keverve sűrű mártássá főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük, és a sajt felét is hozzáadjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk. A darált húsos mártást, a besamel mártást és a makarónit felváltva belerétegezzük, a tetejére besamel mártás kerüljön.
  6. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőbe tolva (gáz 3-4. fokozat) kb. 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33 x 27 x 4

Egy több évvel ezelőtt megjelent receptkártyáról van ez a recept.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...