r
Nosalty Logó

Görög darált húsos rakott tészta

Becsei Ágnes
Görög darált húsos rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott tésztához

A mártáshoz

302
Kalória
18.7g
Fehérje
9.2g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
121g
Víz
65g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott tésztához

A mártáshoz

Összesen 302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott tésztához

A mártáshoz

Összesen 2402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott tésztához

A mártáshoz

Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    967.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 2402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A rakott tésztához

  1. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk, és olajban megpároljuk.
  2. A húst belerakva, kevergetve morzsásra pirítjuk, a borral felöntjük. A paradicsomot hozzáadjuk, és szétnyomjuk. Sóval, borssal és oreganoval ízesítjük, majd kb. 30 percig pároljuk.
  3. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, és leszűrjük.
  4. A lisztet a vajban kevergetve megpirítjuk, a tejjel apránként felöntjük, kevergetve felforraljuk, és tovább keverve sűrű mártássá főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük, és a sajt felét is hozzáadjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk. A darált húsos mártást, a besamel mártást és a makarónit felváltva belerétegezzük, a tetejére besamel mártás kerüljön.
  6. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőbe tolva (gáz 3-4. fokozat) kb. 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33 x 27 x 4

Egy több évvel ezelőtt megjelent receptkártyáról van ez a recept.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek